Nyheter og snacks!

I dag ser vi på noen nyheter, inkludert to flotte nyheter fra Brunello som imponerte meg stort:

Vi begynner like så godt i Toscana med Grignano Singersangio Toscana 2020. Dette er en IGT Toscana basert på Sangiovese. Den har en innbydende nese med mørke bær, skogsbær, lett krydder og jordsmonn. På smak er den fruktig og konsentrert, god syre, lang og strukturert utgang. En klassisk og fin Sangiovese, matvennlig. Mye vin for pengene.

Grignano Ricamo 2020 er en litt spennende vin fra samme vinhus, ikke en nyhet som jeg kan se, men jeg hadde ikke smakt den før. Produsert på 70% Moscato og 30% Chardonnay. Intens og konsentrert nese med gule frukter, sitrus, florale toner og urter. Den er smakfull og fin på smak, fruktig og rund, god syre og en tørr utgang. En artig vin, god kvalitet.

Vi tar en snack-pause. Disse deilige trøffelproduktene (jeg ELSKER trøfler) fås kjøpt her.
Pod. la Vigna Ultimi Grappoli Brunello di Montalcino 2010 er en 11 år gammel vin som koster – men så smaker den også! Vinen har en kompleks og innbydende nese med mørke bær, kirsebær, florale toner, lett krydder og fat. På smak er den rik og konsentrert, den har en fantastisk fylde og runde tanniner ut i en lang og balansert ettersmak. Her sitter alt som det skal, en nydelig Brunello.
Pod. la Vigna Brunello di Montalcino 2017 er lillebroren til vinen over. Den drikkes godt med luft nå, men kan med fordel få noen år i kjelleren. Vinen har en ung og fruktig nese med mørke bær, lett krydder, hint av blomster og fat. Den er fruktig på smak, god syrestruktur, ferske tanniner i en strukturert utgang. En fyldig og fin Brunello, denne blir enda bedre om noen år!
Ch. Castagnac Cuvée Prestige Bordeaux Supérieur 2018 har en frisk og fruktig nese, lett kompleks med mørke bær, florale toner, krydder og fat. På smak er den fruktig og fin, god syre, sitter godt og tørt i en lang utgang. Overraskende flott å drikke nå såpass ung, blir enda bedre ved litt lagring. Meget godt kjøp!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..