To fine fra Piemonte i ny årgang.

To flotte viner fra kultprodusenten Olek er ute i ny årgang!

Denne produsenten har på de 16 årene han har drevet familiegården, klart å opparbeide seg en utrolig status med vinene han produserer. Gården ved navn La Berchialla, har vært i familiens eie i omtrent 200 år, men de første vinrankene ble ikke plantet før for ca. 90 år siden av Oleks egne bestefar, Riccardo Bondonio. Alle druene ble den gang solgt til det kjente kooperativet Produttori del Barbaresco, som ligger kun minutters kjøretur fra vingården. Han tok over gården etter faren i 1999 men den første årgang hans kom ikke ut før i 2005.
Frem til han lanserte sin egen årgang brukte han tiden godt og plantet blant annet Barbera, Dolcetto og Nebbiolo på den 4 hektar store gården, som nå produserer ca. 22.000 flasker i året.

Olek Bondonio Langhe Nebbiolo 2020: Kompleks nese med mørk frukt, kirsebær, florale hint, lett krydder og fat. Den er fruktig og fyldig med god syre og struktur, lang utgang med ferske tanniner. En konsentrert og smakfull vin, blir enda litt bedre med litt tid i kjelleren. Flott Langhe!
Olek Bondonio Barbera d Alba 2020: Ung og fersk frukt på nesen, mørke bær, skogsbær, lett urte- og krydderpreg. Den er konsentrert og smakfull, god frukt og syre, flott balanse i en lang og strukturert utgang. En meget flott Barbera, noe av det beste man finner på VInmonopolet!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..