To fine sider fra Store Naa.

I dag ser vi på to fine sider fra Store Naa: Store Naa 57/2 Brudeferd og Store Naa 57.2!

Gården 57.2 hvor sideren lages har vært i slekten siden 10.10.1724. Da ble Stor Nå delt i to og vært i samme eie i 10 generasjoner. Sideriet ligger 200 meter fra gården og eies av Eirik Asbjørnson Aga, der har de 350 kvadratmeter «lekeplass» som de så fint kaller det selv, til å forske frem nye og smakfulle drikker.

-Sider tufta på tradisjon, iderikdom og trass

Brudeferd er en rosé-sider som ble lagd til et «sikkeleg Hardangerbryllaup», da søstera til produsent Eirik skulle gifte seg på gården 57/2.  Dette er en sider lagd med 95% eple, 2,5% solbær og 2,5% rips, 7% alkohol og 25 gram sukker per liter. En lett kompleks og innbydende nese med røde bær og frukter, sødmefull og et sommerlig preg. Den er fruktig og sødmefull på smak, fin syre og en lang ettersmak med lette bittertoner. En artig og vellagd rosèsider.

57/2 er navnet på sideren og en hyllest til gården, tradisjonene og historien på Store Nå.
Dette er en klassisk norsk sider med en balansert blanding av sødme og syre. De tre eplesortene (Aroma, Discovery, Summerred) fermenteres hver for seg og blendes sammen i nærmest like store deler. Sideren er tilsatt CO₂ og har et trykk på 1,5–2 bars. 7.5% alkohol og 22 gram sukker per liter. En aromatisk og innbydende aroma av hele eplet, kjerne og skall, og florale toner. Den er konsentrert på smak, fruktig, god syre, lang og balansert utgang. En meget god og elegant sider.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..