En knippe godsaker!

Annonselenke

Vi må begynne å tenke på påske, og da er det godt og variert som gjelder!

Vi begynner perlende og leskende med Biokult Pet Nat weiss 2020: Den er fruktig på nesen, eple og sitrus, hint av urter. På smak er den preget av eple og gjær, godt konsentrert, fin syre og lang ettersmak med et hint av bitter. En smakfull og god Pet Nat. Til kos i solveggen!
Biokult består av en liten gruppe økologiske sertifiserte vingårder i Burgenland, helt øst i Østerrike. Her har de siden 2005 hatt som felles mål å produsere økologiske viner av topp kvalitet. I tillegg forplikter medlemmene av kooperativet seg til å beskytte miljøet, fremme biologisk mangfold og jobbe for å skape og opprettholde et sunt jordsmonn i vinmarkene. De ulike medlemmene dyrker sine egne druer, mens det er Angela Michlits fra Meinklang som er ansvarlig for vinifikasjonen.
Bobler av det litt mer fancy slaget får du i Fleury Blanc de Noirs Brut Nature! Ren og matvennlig Champagne basert på Pinot Noir. Innbydende nese med røde bær, lett modne røde frukter, sitrus, nøtter og brødbakst. På smak er den fruktig med god syre, ett lett naturpreg, sitter godt og tørt. En litt annerledes og spennende Champagne, må smakes!
Det familiedrevne Champagne-huset Fleury ble etablert i 1895 i Courteron i Vallée de la Seine, i Côte des Bar, Champagne. I dag kultiverer Jean-Pierre Fleury, som er fjerde generasjon, 15 hektar med vinmark på biodynamisk vis, noe som gjør dem til Champagnes største biodynamiske produsent. Fleury var også første produsent i Champagne som ble sertifisert biodynamisk.

Castell’in Villa Chianti Classico 2017 er en klassiker til påskelam! Den har en klassisk og konsentrert nese med røde og mørke bær, kirsebær, hint av urter, krydder og fat. Den er ung men godt balansert, god konsentrasjon, syre og fylde, lang ettersmak med fine tanniner. En meget flott Chianti, godt balansert og et godt kjøp.
Castell’in Villa ligger sør i Chianti Classico, like utenfor landsbyen Castelnuovo Berardenga øst for Siena i Toscana. Gården drives av den greskfødte Prinsesse Coralia Pignatelli della Leonessa, som bor i et middelaldertårn på eiendommen. Av totalt 300 hektar er 54 ha vinmarker som dyrkes på økologisk vis. I tillegg til vin lages det olivenolje fra 6000 oliventrær og jaktes på fasan, hare og villsvin i skogen på eiendommen.

Sicilia er kanskje ikke et opplagt valg, men det burde det være, COS Cerasuolo di Vittoria Classico 2018 er perfekt til lam! Lett kompleks og innbydende nese med mørke bær, urter, krydder og fat. Den er rik på smak, rund med god syre og fine tanniner ut i en lang og fast ettersmak. En deilig italiensk vin som er flott til retter med rød og fett kjøtt.
COS fikk sin spede begynnelse i 1980, da de tre arkitektstudentene Giambattista Cilia, Giusto Occhipinti og Cirino Strano, mest som et artig eksperiment, grunnla vinhuset. Navn er satt sammen av forbokstavene i de tre klassekameratenes etternavn. I dag lager de toppviner ved hjelp av eldgamle metoder i Vittoria på sørspissen av Sicilia, hvor de med status som en av Italias mest anerkjente vinprodusenter nå kultiverer 35 hektar på biodynamisk vis.

Vi slipper ikke unna BiBs i påsken, og da er Meinklang Burgenland Red 2020 et meget godt valg. 60 % Zweigelt, 30 % Blaufränkisch og 10 % St. Laurent gjør denne en flott allround vin til mat! Frisk aroma med røde bær, litt skogsbær, kirsebær mokka og urter. Den er lett saftig og frisk i munnen med preg av bær, fin syre og fylde, litt florale toner, krydder og urter.
Familiebedriften Meinklang kultiverer 70 hektar biodynamisk vinmark ved den lille landsbyen Pamhagen i solfylte Burgenland, helt øst i Østerrike. Meinklang er den vingården i Østerrike som har den mest holistiske tilnærmingen til vinproduksjon og drift av egen gård. I tillegg til vin dyrkes korn, frukt og grønnsaker – og det lages kjøttprodukter fra svin og storfe. Gjødsel fra de 800 anguskyrne på gården fullfører den biodynamiske sirkelen.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..