Nok en godtepose i vinens navn!

Annonselenke

Påske folkens, den er ikke før i april, men begynn å planlegg hva du skal drikke nå, plutselig er det to-tre ukers leveringstid på Vinmonopolet! (Og du, om et par uker kommer neste Vin&Brennevin, der får du en flott samleartikkel med alle påskens drikketips!)

Vi begynner med en spennende fransk amforavin som i tillegg er en januarnyhet! Domaine de la Combe au Mas ligger i Vaucluse og er eid av Marie-Sophie Jullien og Thomas Ayoun. Marie kommer fra den anerkjente Jullien-familien som var en av de første i regionen til å bli økosertifisert. Thomas har lang erfaring blant annet som kjellermester hos Domaine des Escaravailles i Rasteau. Eiendommen består av 8 hektar og er plantet med sydfranske druesorter som Grenache, Carignan og Roussanne. Vinmarkene ligger mellom 300-400 m.o.h og dyrkes etter biodynamiske prinsipper. Vinene lagres kun på store gamle amforaer.
Dom. de la Combe au Mas Syrah 2020: Spennende nese med mørke bær, krydder, hint av mokka og jordsmonn. Den er fruktig på smak, god syre, lett rustikk i positiv forstand, lang utgang med gode tanniner. En konsentrert og smakfull Rhônevin, til rødt kjøtt og lam.

Villa Wolf Pinot Noir 2020 er også ny, den har tidligere bare vært på Bib (anbefaler den også for øvrig). Dette er selveste Dr. Loosens rødvin, en av mine personlige favoritter i denne kategorien. Typeriktig nese med mørk frukt, røde bær, bringebær, kirsebær, litt krydder og urter. Den er bløt med fin frukt, grei syre og den sitter godt. En tørr og saftig vin, absolutt en fulltreffer om du er glad i tysk Spät!Dagens tredje januarnyhet er Bonnardot Sous le Chemin de Beaune Bourgogne Aligoté 2018. Midt mellom Pommard og Santenay, i nærheten av Citeaux Abbey, ligger Domaine Bonnardot. Der har det vært produsert vin siden 1470. I dag drives det av brødrene Ludovic og Emilien Bonnardot, som driver det i naturlig stil, med spontangjæring og null tilsetting av sulfitter i vinen. Innbydende og spennende nese, moden gul frukt, sitrus, lett krydder og urter. Den er fruktig på smak med en fin fedme og fylde, balanserende syre, smakfull utgang. Godt balansert og fin Aligotè!

Dom. Durieu Châteauneuf-du-Pape 2019 kom på polet i fjor høst, perfekt til lammesesongen. Og nå skal vi jo spise lam igjen! Den har en kompleks og god nese med mørke bær og frukter, urter og jordsmonn. Den er fruktig på smak med god fylde, syre og struktur, lang og behagelig ettersmak. En strukturert men likevel rund og myk vin, meget godt kjøp!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..