Rustaveli Saperavi Qvevri 2020

Annonselenke

Rustaveli Saperavi Qvevri 2020 er en spennende vin fra Georgia, den kom på vinmonopolet i fjor høst.

Vinen er produsert på druen Saperavi og er fermentert i store leirkrukker (qvevri) før 5 md. videre lagring på qvevri. Regionen den kommer fra er Kakheti. Kakheti er regionen helt øst i landet, her dyrkes 70 % av vinplantene og produserer 80 % av all vin i Georgia. Regionen har variert topografi og store kalkforekomster. Kakheti er arnestedet for qvevri-vinmakingen. Den er delt inn i 4 subregioner og 13 appelasjoner. Viktigste druer: Saperavi, Rkatsiteli og Mitsvane Kakhur.

Faktaboks: Saperavi – gammel georgisk rødvinsdrue. Gir fyldige, friske, tanninrike og mørke viner som gjerne kan lagres lenge. Georgias viktigste rødvinsdrue og er en teinturierdrue – blå drue hvor fruktkjøttet og druesaften er farget. Saperavi er en hardfør sort, kjent for sin evne til å håndtere ekstremt kaldt vær, og er populær for dyrking i høyden og innlandsområder som Kakheti.

Fint preg av blåbær, skogsbær og lyng på nesen, urter, florale hint og krydder. Den er fruktig og saftig på smak, følger nesen med et kjølig urtepreg, sitter godt og tørt. En fin allround vin som også passer godt til lam.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..