Torre a Cona Sangiovese

Annonselenke

Torre a Cona Sangiovese en ny BiB på vinmonopolet, den kom perfekt til årets påske!

Vinen kommer fra Toscana, og da nærmere bestemt rundt de vakre åsene rundt Firenze. Den er fra 2020 årgangen, som var et godt år for Toscansk vin. Den har 13% alkohol og er selvfølgelig en ren Sangiovese.

Druen Sangiovese sies å ha sitt navneopphav fra selveste Jupiter, en av romernes mest ansette guder: Sangre de Jovis: «Jupiters blod» kalte de gamle krigerne den smektende rødvinen druen skjenket dem,-en ren gave fra gudene!

Den har en ren og fruktig nese, røde og mørke bær og frukter, et lett krydderpreg, hint av urter, krydder og jordsmonn. På smak er den fruktig og rund med en god syre, godt balansert, sitter godt i utgangen. Jeg forventet egentlig ikke all verden av denne vinen, men der tok jeg feil, en flott drikkevin på BiB! For rett under 500.- kroner ( 3 liter tilsvarer 4 flasker vin= 125.- pr flaske), syns jeg denne er meget prisverd!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..