To fine fra Piemonte

Annonselenke

To fine viner fra Piemonte i dag, en flott italiensk vinregion nå som påskelamsesongen nærmer seg! Pico Maccario Barolo er en nyhet, mens Lavignone Barbera d’Asti 2020 er ute i ny årgang.

Pico Maccario ligger i hjertet av Barbera d’Asti DOCG i Piemonte med 70 hektar vinmarker i ett stykke. Fra begynnelsen i 1997, har brødrene Maccario valgt moderne produksjonsmetoder, både pga deres personlige smak og vingårdens unge alder. Rosen har vært deres symbol siden starten. 4500 rosebusker, én ved starten av hver rad drueplanter, røper truende plantesykdommer før de får sjansen til å gjøre skade. Samtidig skaper de en vakker turopplevelse gjennom vinmarkene.

Vi ser på Barberaen først, den har blitt regnet som et godt kjøp i flere årganger. Vinmarkene ligger 180 moh. En del leire i Mombaruzzoskråningene. Fluviale (elve-)og lacustrine (sjøbunn-) avsetninger fra 1,8 mill til 11.700 år siden; Pleistocene. Vinen har en frisk og fruktig nese, røde og mørke bær, kirsebær, jordsmonn og lett krydder. Den er fruktig på smak med god fylde og syre, sitter godt med en lang ettersmak. Nok en flott utgave av denne vinen, matvennlig.

Den nyeste vinen fra denne produsenten kom i januar, dette er en Barolo i 2017-årgang. Den har en aromatisk og innbydende nese, modne røde frukter, mørke bær, florale toner, krydder og fat. Den er smakfull, har en fin og gjennomgående struktur, god fylde og en lang utgang. En god Barolo til en god pris.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..