Kvinnedagen og miljøvennlig brennevin fra Skottland! (+ et godt rosèvintips!)

God kvinnedag alle kvinner, og alle menn – husk å behandle kvinnen din ekstra bra i dag! Hva med å spandere en flaske deilig whisky på henne fra Nc`nean i Skottland? Dette er i tillegg nyheter på Vinmonopolet.

Dette spennende destilleriet ligger nesten i langtvekkistan, nærmere bestemt den lille landsbyen Drimnin i den vestlige delen av Highlands i Skottland. De er nå det første destilleriet i Storbritannia som har nådd målet om å produsere brennevin med null karbonutslipp. Annabell, som er grunnleggeren bak dette karbonnøytrale destilleriet er umåtelig stolt både over dette og de andre miljømålene de har nådd.
De er 100% selvdrevne på fornybar energi, 99,97% av alt avfall resirkuleres, de tapper whisky i glassflasker av 100% resirkulert glass og er til og med involvert i et bærekraftig treplantings-program!
Med andre ord er Nc`nean et forgangsfirma når det kommer til miljøvennlig og bærekraftig produksjon.

Et annet grep Annabell har gjort er at de kun bruker sertifisert økologisk korn fra Skottland, som en av få skotske whiskyprodusenter. Hun har gjort store forandringer i bransjen til å ikke ha vært i den så lenge, hun forlot jobben sin i London i 2013 og begynte sin første batch på destilleriet i 2017. Navnet på vinhuset er inspirert av gudinnen Neachneohain, en gælisk beskytter av naturen kjent som «Queen of Spirits». Sterk og selvstendig gikk hu sine egne veier, akkurat som destilleriet.

Hun jobber selvfølgelig ikke alene, og har et sterkt lag i ryggen med flere destillatører med ulike bakgrunner, i tillegg til andre nødvendige nøkkelpersoner for å få produksjonen til å gå rundt. De tar gjerne i mot gjester på omvisning og smaking!

Nc’nean Single Malt er lagret på amerikanske bourbon- og rødvinsfat. Kompleks og spennende nese, innbydende fatpreg, hvit steinfrukt, malt og korn, sitrus, karamell. Den er rund og smakfull, godt balansert, konsentrert og sitter godt og lett krydret. En deilig kraftsalve fra Skottland!

Nc’nean Botanical Spirit er destillert i pot still og re-destillert med skotske urter. Du tenker kanskje det er en gin, men i følge Nc`nean er dette beyond gin, men absolutt for enhver ginelsker. Den er produsert på malt, noe som gir den en unik smak, i tillegg til ti ulike tilsetninger (juniper, coriander, angelica, liquorice, chamomile, grapefruit, bog myrtle, thyme, sorrel, heather.) Den har en mild og interessant nese med et lett kornpreg, krydder, einebær og sitrus. Den er mild, rund og krydret på smak, godt balansert og sitter godt. Et spennende brennevin for connaisseuren, veldig versatilt i cocktailbruk.

Kanskje du ikke drikker brennevin? Da kan

Pierre Chavin Rosé være noe for deg, denne fine rosa BiB`en er ypperlig nå vi både ser våren i det fjerne og påske litt nærmere.
Les gjerne intervjuet med den kvinnelige vinmakeren her, gjort ifb. med kvinnedagen i fjor!
Vinene er produsert på 80% Grenache og 20% Syrah, under 3 gram sukker per liter.
Røde bær og urter på nesen, ganske aromatisk, lett urtepreg. Den er fruktig med delikate bær på smak, fin syre, tørr men god  og rund utgang. En vårfrisk og behagelig BiB.

Produktene er tilsendt i små smaksprøver + BiB

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..