Disse eksklusive ølennyhetene drikker du i påsken!

Annonselenke

Nederlandske Brouwerij De Molen, som er kjent for sin originale og progressive stil, brygget i 2021 en rekke spesialøl og fatlagrede øl. Et utvalg av disse ble lansert i Vinmonopolets bestillingsutvalg i begrenset antall den 12. januar. Vinhøna har selvfølgelig smakt de, og kan sterkt anbefale de til påskekosen.

De Molen er et velkjent navn for ølentusiaster over hele verden, bryggeriet ble i 2016 kåret til det 6. beste i verden av Ratebeer. De har blitt verdenskjent for sine mørke øl, men også for bredden i deres portefølje. Innovasjon og eksperimentering har alltid vært viktig for bryggmester Menno Olivier i hans jakt etter nye smaksopplevelser, og i tillegg til deres faste øl produseres en rekke spesialøl hvert år, disse har nå fått sort etikett og går under navnet «De Molen Black Labels».

Standardporteføljen med de velkjente hvite etikettene, «White Labels», vil være tilgjengelig året rundt, med noen unntak, mens det hver 6. uke produseres et nytt øl i «Black Label»-serien. Disse er alle helt nye øl som blir gjort tilgjengelig kun en gang i begrenset antall. I 2021 lanserte bryggeriet 11 Black Labels samt en serie med fatlagrede øl.

«Vi er veldig fornøyd med å kunne lansere denne spennende serien med øl fra De Molen. Gjennom fjoråret sikret vi oss et lite antall flasker av utvalgte Black Lables og fatlagrede øl. Nå er de endelig hentet til Norge og klare for lansering på Vinmonopolet i Januar», sier Mari Nordlie Strand, Produktsjef for øl hos Beer Enthusiast / AMKA.

Wieken & Krieken Red Fruit Barley Wine Collab med Rodebach, Barley Wine tilsatt røde bær
VP.nr: 13871202 – Pris kr. 64,90
En meget fruktig og innbydende nese med røde bær og frukter, malt og et lett fat- og krydderpreg. Den er fyldig med en deilig fruktighet, god balanse ut i en lang utgang med røde bær, lakris og et fint, syrlig kirsebærpreg. En meget vellykket collab, en deilig og smakfull øl. Alene, til ost eller desserter med bær.

Zoet & Zalig Apfelstrudel Quad Belgisk quadrupel tilsatt eple, rosin og kanel
VP.nr.: 13871002 – Pris kr. 64,90
Kompleks og sødmefull nese, malt, eplepai, krydder, kanel og tørket frukt. På smak er den sødmefull, følger nesen med en god fylde, godt balansert og en utgang som sitter godt. Passer selvfølgelig til epledesserter, men også fin alene.

Bommen & Granaten Hennessey Barley Wine fatlagret på Cognacfat
VP.nr: 13871102 – Pris kr. 99,80
Meget kompleks og innbydende nese, malt, fruktig med røde bær, tørket frukt, karamell og fat. Den er veldig vinøs, kompleks og fyldig på smak, godt balansert og integrert alkohol, et meget flott øl. Til peiskos og påskekrimmen.

Bommen & Granaten Burgundy  Barley Wine fatlagret på Burgund vinfat
VP.nr: 13873302 – Pris kr. 94,80
Kompleks og lett sødmefull aroma, røde bær, tørket frukt, malt, hint av fat og karamell. Den er smakfull og fyldig, godt balansert med integrert alkohol, lang utgang. En vinøs og deilig øl, til kos og ost.

Zeker & Vast Breckenridge  Barley Wine fatlagret på Bourbonfat
VP.nr.: 13873102 – Pris kr. 99,80
Kompleks nese med tørket frukt, innbydende, malt, karamell og et fint fatpreg. Den er fyldig og rik, kompleks, følger nesen med en lang og deilig utgang. Koseøl.

Hel & Verdoemenis Kokos  Imperial Stout fatlagret på Bourbonfat
VP.nr.: 13873202– Pris kr. 94,90
Klassisk Stoutaroma med mørk sjokolade, kaffe, mokka, hint av kokos og fat. Den er fyldig og rik på smak, fint balansert sødme, lang ettersmak. En fin stout som godt kunne hatt litt mer preg av kokos, men som absolutt kan anbefales. Til mørk sjokolade.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..