Tre fine til påske.

Annonselenke

I dag ser vi på tre friske og fine viner til påske, ypperlig til alle dine fisk- og sjømatsplaner fremover!

Castignano Montemisio Offida Pecorino 2020 blir av folk som allerede har blitt frelst av den kalt «måkevinen» og den kommer også i BiB. Vinhuset ligger i Offida i Marche, en by jeg faktisk besøkte for et par år siden. Cantine di Castignano har vært operativt siden 1960 og var det første cooperativet i regionen da det kom. Som et Coop har de selvfølgelig mange druer å velge mellom og produserer både hvite, rosè og rødviner.
Vinen har en aroma av epler, sitrus, florale toner, hvit steinfrukt og hint av urter. Den er syrefrisk og fruktig på smak, rene smaker av eple og sitrus, sitter godt i munnen med litt salte, mineralske toner i ettersmaken.
En frisk og flott vin, super til fisk og sjømat. Finnes på mange vinmonopol da den ligger i kategori 3.

Matthias Müeller, og Georg Rieser som begge jobber hos Weingut Wittmann, henholdsvis med vinmaking og salg, har begge hatt en drøm i magen og en ambisjon om å lage sin egen vin, en vin som kan speile naturen og renheten i Rheinhessen. En naturlig, ren og moderne riesling, som er sertifisert økologisk. Resultatet? Immel Biowein Riesling Trocken 2020! Vinen er spontanfermentert og de holder svovelbruken på et minimum under vinifikasjonen og er mest opptatt av at vinen skal være balansert og ikke minst gi et nyansert bilde av en god økologisk riesling fra Rheinhessen. Motto bak duoens vin lyder «dont`t think-just drink».
Vinen har en fersk og fruktig aroma med epler, sitrus, florale hint og et lett mineralpreg. Fruktig også på smak, balansert syre/sødmebalanse, lette bittertoner i en ganske lang utgang. Mye vin for pengene, fin billig-riesling!

Barbadillos historie går tilbake til 1821; året hvor flere bønder gikk sammen for å produsere Manzanilla-vin, og siden den gang har de ikke gjort annet enn å utvikle seg mens de fortsetter å produsere bemerkelsesverdige viner. Bodegas Barbadillo er et kooperativ med flere bønder, hvor alle jobber økologisk. Lidenskap for sitt område er det som driver bøndene frem, hardt arbeid er felles for dem alle. De nydelige hvite albariza-jordene der druene dyrkes, er starten til hver flaske av deres unike viner. De produserer blandt annet Manzanillas, Sherries, Brandies, Vinos de la Tierra de Cádiz . Det er mange perler å finne hos Barbadillos vinprodusenter. Med sine egne vinmarker som strekker seg over 500 hektar, 16 aldrende vingårder i Sanlúcar de Barrameda og et rødt og hvitt vinproduksjonsanlegg, er Barbadillo en av de største vingårdene i Marco de Jerez vingårdsområde.
Barbadillo Sabalo Palomino 2019: Frisk og fruktig nese, slanke gule frukter, mineralske toner og urter. Den er frisk også på smak, smakfull og konsentrert, sitter godt og tørt. En strukturert og deilig Palomino, meget godt kjøp.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..