To musserende fra Piemonte!

Annonselenke

I dag ser vi på to musserende viner fra Piemonte, Cuvage Asti Spumante Dolce 2017 og Cuvage Rosé Brut!

Cuvage ble etablert i Aqui Terme, i provinsen Alessandria i Piemonte, i 2011, et område som er verdenskjent for italiensk musserende vin.
De er stolt av sitt opphav i Piemonte og fokuserer på lokale druesorter som Nebbiolo og Cortese, i tillegg til internasjonale sorter, vinhuset ble etablert for å sette fokus på unikt terroir og for å hedre Premium italienske musserende viner.
Cuvage benytter seg kun av Metodo Classico og Martinotti-metoden i deres produksjon og vinmarkene er fordelt på fem gårder med jordsmonn som består av leire, jern og kalkstein.

Asti Spumante Dolci er en søtvin, flott iskald som aperitiff, eller til dessert. Flott til desserter med frukt eller krem, prøv til bløtkake! 100 gram sukker og 7% alkohol. Den er fruktig og sødmefull på nesen, gule modne frukter, florale toner med et hint av mineraler. Den er fruktig og sødmefull også på smak, rund, grei syre og utgang. Den er litt søt for min personlige smak, men for de som liker musserende vin med en del sødme eller bruker den til en dessert er den fin.

Metodo Classico Nebbiolo Rosé er en helt annen stil. Druene (Nebbiolo) i denne vinen kommer fra kommunene Vergne og Barolo som ligger i distriktet Barolo. Vinstokkene vokser på mellom 380 og 450 meter over havet. Den har 12 gram sukker per liter og 12.5% alkohol. Den har en elegant nese med mørke bær, røde frukter, florale hint, lett krydder, sitrus og toast. Vinen er frisk og fruktig, god syre, strukturert ettersmak. En smakfull, frisk og godt balansert musserende vin, meget matvennlig. Flott mousse fra Piemonte!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..