To flotte Chilenere til påske.

Annonselenke

Disse to chilenske rødvinene er supre til påskelammet!

Juan Segura Pais 2020 og Juan Segura Cinsault 2021 kommer begge fra Itata-dalen sør i Chile, 40 mil fra hovedstaden Santiago og vinhuset Empresas H. Segura E.I.R.L. (Juan Segura er en familiedrevet produsent som har som mål å redde og ta vare på fem generasjoners tradisjon med druedyrking i sitt lokalområde, og er en del av Empresas) Vinene ser ganske like ut men er produsert på to ulike druer: den første av país  – også kjent som listan prieto, mission og criolla (hos Juan Segura brukes paísdruer fra 200 år gamle vinmarker, plantene er buskbeskjærte og vannes ikke.) og Cinsault som kanskje er mer kjent. Cinsaultdruen kom først til Itata etter jordskjelvet i 1939 og fikk raskt en dårlig betalt birolle i blandingsviner, i senere tid derimot har vinprodusentene fått opp øynene for potensialet dens.

Vinene til er merket med DO Secano Interior som er en forholdsvis ny vinmessig overbygning knyttet til de historiske druesortene druene país, cinsault og muscat d’alexandria fra Itata, Maule og Bio Bio.
Juan Segura Pais 2020 har en frisk og fruktig nese med mørke bær og frukter, et fint krydder- og urtepreg, mineralske hint. Den er saftig på smak, god syre, fint strukturert ut i en lang ettersmak. En ganske fyldig vin til å være såpass saftig, godt balansert og flott til fetere kjøttretter. Godt kjøp.
Juan Segura Cinsault 2021 har en fin og fruktig nese med mørke bær, urter, krydder og jordsmonn. Den er fruktig med en fin syre, god fylde, lett strukturert utgang. Leskende, om noe ung enda. Til kjøttretter.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..