Trivento Golden Reserve Malbec 2019

Annonselenke

Suksessen vil ingen ende ta for den forførende Argentineren… Denne vinen har blitt kåret til en av de 15. beste malbecvinene av The Independent, og var for to år siden blant de 50 beste Argentinske vinene, 2018-årgangen ble tildelt historiske 97 poeng av Decanter World Wine Awards 2020. Nå er den ute i ny årgang og design: Trivento Golden Reserve Malbec 2019!

Om produsenten.
Trivento Bodegas y Viñedos, som ble grunnlagt av chilenske Viña Concha y Toro i 1996, er i dag blant Argentinas ledende eksportører av vin.
Firmaet eier åtte vingårder – alle med beste beliggenhet i Mendoza, som er Argentinas mest berømte vinregion.
Triventos vinmarker er beplantet med nasjonaldruene Malbec og Torrontés, og i tillegg dyrker de klassiske druesorter som Chardonnay, Cabernet Sauvignon og Syrah.
Vinområdet Mendoza påvirkes av tre sterke vinder som sveper over området gjennom hele året. Disse påvirker produksjonen positivt og vindene har også gitt navn til firmaet – Trivento betyr ”tre vinder”. De begynte for 20 år siden på sin «fine-wine» reise med Golden Reserve-linjen, og suksessen bare fortsetter.

Om vinen.
Vinen er produsert på den lokale druen Malbec og har slagkraftige 14% alkohol. Druene i denne vinen er dyrket i høyden (910 moh) og kommer fra 70 år gamle vinstokker fra fire forskjellige vinmarker som ligger nær Mendoza-elven i Luján de Cuyo: Vistalba, Las Compuertas, Agrelo og Perdriel. Lagret 1 år på fransk eik (95% franske eikefat og 5 % i store franske eiketønner) før flasking for så å blitt lagret videre enda 1 år før salg.

Vinen har en aroma av modne mørke bær, litt tørket frukt, kaffe og eik. Den er rund og fin i kantene med litt sødmefulle bær, god syre, faste tanniner og en lang og fin ettersmak. Intens og kraftfull, samtidig som at den elegant legger seg som et fløyelsmykt teppe i munnen, godt kjøp!

Passer godt til alle typer kjøtt, gjerne grillet, og selvfølgelig påskematen!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..