Cognac til påske!

Annonselenke

Cognac kan drikkes året rundt, selv om folk flest kanskje velger å drikke det på vinteren og spesielt jul og påske. Vi ser på to flotte Cognac som er fine å nyte nå i påsken – som jeg selv smakte på i julen!

Erling Skakke V.S.O.P (8 til 10 år gammel) og Skakke XO (10 til 12 år gammel)!

Cognacene er en hyllest til en av forfedrene fra tiden som kalles høymiddelalderen. Faktisk er det slik at importørens bestefar Einar Riber Stødle og familien Stødle i Bergen/Etne er direkte etterkommere etter Erling ”Skakke” Ormsson, som var omstridt enekonge i årene 1162-1177. Han ble født i 1115, og var gift med Kristin Jorsaldatter. Sammen hadde de sønnen Magnus Erlingsson. Erling Skakke falt i slaget på Kalvskinnet i 1179, og ligger begravet i vakre Nidarosdomen.

XO-Cognac’en kommer fra en enkel vinmark (single vineyards) hos Michel Bonnin  / Vignobles Philbert. Den er laget kun av druer fra Fins Bois distriktet, og har en helt naturlig farge og er ikke tilsatt fargestoff, E150 eller karamell-likør!
I tillegg til å være veldig god og med en elegant innpakning, finnes det en annen liten hemmelighet. Tegningen og skriften på forsiden skal være laget av ekte gull. Så når flasken er tom, kan du skrape bort litt gull med en skarp gjenstand. Du blir ikke rik av dette med det første, men kanskje på sikt hvis du er glad i Cognac, og nyter et glass regelmessig: et gram her og et gram der, blir fort en gullbarre – en sikrere investering i hvert fall enn mye annet!

Erling Skakke V.S.O.P har en innbydende nese med karamell, tørket frukt, karamell, fat, marsipan og nøtter. Den er fruktig og rund på smak, godt balansert, følger nesen med et frisk anslag, lang utgang. En god og smakfull Cognac.

Skakke XO har en kompleks nese med tørket frukt, moden hvit steinfrukt, karamell, hint av sjokolade, vanilje og fat. Den er rund og rik på smak, godt balansert, lang utgang som sitter lenge. En rik og god Cognac.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..