Hva med litt djevelsk vin til påske?

Annonselenke

Her skal dere få en liten titt på noen djevelske viner dere kan drikke i påsken.

Om produsenten.
Historien bak navnet til denne chilenske rødvinen oppsto i Santiago på slutten av 1800-tallet, grunnleggeren Don Melchor de Concha y Toro hadde stor suksess med bordeaux-vinstokkene han hadde tatt med seg til Chile, de trivdes godt og produserte utsøkt vin. Som så ofte gjennom historien og i dag så ble noen misunnelige på suksessen og begynte å stjele fra han, da fant Don Melchor på noe lurt: han satte ut et rykte om at han hadde en spesiell kjellermester, han var antageligvis djevelen selv… Før var folk mye mer overtroiske enn i dag og dette fungerte som bare det, det ble en drastisk reduksjon av stjeling. Dessverre fikk han ikke oppleve suksessen som fulgte og at Casillero del Diablo ble et eget varemerke, dette skjedde først i 1953. I dag er Viña Concha y Toro en av Chiles største vinprodusenter og selges i over 145 land. Planen til Don Melchor var med andre ord djevelsk god.
Casillero del Diablo Pinot Noir 2020: Vinen har et fruktig og fint bærpreg på nesen, saftig rød frukt og et hint av urter og fat. Den er fruktig, følger nesen, lett krydret og sitter greit og ganske lenge i forhold til prisen. En billigpinot man lett kan gripe med seg på polet, passer til lyse kjøttretter med kylling, svin og grønnsaker.
Casillero del Diablo Merlot 2020: Vinen har en ren og fruktig nese, mørke bær, et lett krydderpreg og hint av urter. Den er fruktig også på smak, grei syre, sitter fint og saftig. Litt enkel men fin og billig Merlot.

Casillero del Diablo Carmenere 2019:  Den har en innbydende og fruktig aroma av mørke bær, litt krydder, hint av kaffe. Smaken er bløt og rund, en del moden frukt, varmende krydder og litt eik. Halvlang avslutning. En av vinene i serien med karakter.

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2020: Ren og pen nese med mørke frukter, solbær, hint av urter og krydder. Den er fruktig på smak, bløt og rund, litt dempet syre, sitter greit. En lettdrikkelig og god billigvin.

Casillero del Diablo Chardonnay 2021: Duften er innbydende med modne gule epler, sitrus og ananas, hint av urter. Smaken følger duften med mye frukt og lang og god fylde, friskner litt til. En Chardonnay som har blitt bedre de siste årene, nå er den lettdrikkelig og egentlig et fint kjøp!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..