To til påskekosen.

Hva har en billig kosevin og en hvit Bordeaux til felles? De er begge flotte til påske vel!

Kosevin 2020 er fra produsenten Domaine Allois som drives av Francois Busi som tok over domainet i 2008. Francois er tredje generasjons vinmaker og domainet befinner seg i Provence midt mellom Luberon og Ventoux.
Francois liker å kombinere tradisjonelle vinifikasjonsteknikker og økologiske prinsipper i vinmarkene. I kjelleren bearbeides vinene minimalt.
Domaine Allois arbeider primært innenfor Ventoux AOC og med klassiske Ventoux druer som Grenache, Syrah og Clairette. Vinene er økologisk sertifisert og tilsettes minimalt med svovel.

Kosevin er produsert på 50 % Syrah, 30 % Grenache og 20 % Mourvedre, 13% alkohol og kommer i en PET-flaske med pant, noen som sa perfekt i tursekken??
Den har en frisk, bærpreget og fruktig nese, noe svale urter, krydder og hint av mineraler. På smak er den saftig, god syre, fine tanniner i en frisk utgang. Ikke en kompleks vin, men en fint balansert og god drikkevin. Man trenger de også!

Montfollet Le Valentin Bordeaux Blanc 2020 er inne på mange pol (basis 4) så den kan du lett raske med deg i påsken. I hjertet av appellasjonens beste terrasser ligger denne familieeiendommen på 40 hektar i leir grusete og leire-kalksteins bakker med utsikt over elvemunningen i Gironde. Den har tilhørt Raimond-familien i tre generasjoner. I dag er det lidenskapelige Dominique Raimond som er ivrig etter å avsløre potensialet til disse fantastiske terroirene, og med respekt for miljøet bruker han alle tekniske midler for å oppnå produksjon av veldig god vin.

Vinen er produsert på Sauvignon Blanc 40% og Sémillon 60%, 100% fatfermentert og fatlagret på bunnfall i 6 md. på gamle fat. 14% alkohol.
Fin nese med gul frukt, sitrus, florale toner, urter og hint av fat. Den er rund og syrefrisk på smak, fruktig, deilig utgang med nøtter og fat. Godt balansert og ikke overdrevet fatbruk. Nydelig til sjømat og grønnsaker, samt lyst kjøtt med smørsaus.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..