Godtepose til påske.

Annonselenker

Her finner de fleste noe de kan finne interessant til påske!

Ricossa Cortese Chardonnay kom tidligere i år på Vinmonopolet! Vinen er produsert på 70% Cortese og 30% Chardonnay, 12% alkohol og under 3 gram sukker per liter. Den har en fruktig og lett moden nese med gule frukter, sitrus og urter. Vinen er fruktig og rund på smak, fin syre, litt kort utgang. En fin allrounder, fin i solveggen og til sjømat og lyst kjøtt.

Vinhuset Ricossa, en del av vinkonsernet MGM Mondo del Vino, har egne vinmarker i Piemonte der de lager Barbera, Barolo og Barbaresco-viner. Ricossa-navnet går tilbake til 1800-tallet da de drev et destilleri der hvor vinhuset i dag ligger. Det kjente destilleriet Ricossa, ble fort et populært stoppested på veien gjennom fjellene i Piemonte. Her ble reisende ønsket velkommen som en del av familien.
I tillegg til å eie en del vinmarker selv kjøper vinhuset Ricossa også en del vin, og sørger hele tiden for topp kvalitet!

Ricossa Piemonte Nebbiolo Rosato er en ren Nebbiolo, 12.5% alkohol og 4 gram sukker per liter. Den har en lett rustikk nese med røde frukter, jordbær, røde bær, lett krydder og jordsmonn. På smak er den lett fruktig, noe mineraler, tørr, lett strukturert utgang.

Cuvage Rosé:

Cuvage ble etablert i Aqui Terme, i provinsen Alessandria i Piemonte, i 2011. Området er verdenskjent for italiensk musserende vin. De er stolt av sitt opphav i Piemonte og fukuserer på lokale druesorter som Nebbiolo og Cortese, i tillegg til internasjonale sorter.
Cuvage ble etablert for å sette fokus på unikt terroir og for å hedre premium italienske musserende viner og benytter seg kun av Metodo Classico og Martinotti-metoden i deres produksjon. Vinmarkene er fordelt på fem gårder med jordsmonn som består av leire, jern og kalkstein.

Druene i denne vinen kommer fra kommunene Vergne og Barolo som ligger i distriktet Barolo. Vinstokkene vokser på mellom 380 og 450 meter over havet.
Vinen har en delikat og innbydende nese med et fint bærpreg, sitrus, lett krydder og kjeks. Den er fruktig og frisk med god syre, sitter godt og lett strukturert. En meget matvennlig og fin rosè, spennende og godt kjøp.

Bodegas Murviedro ble grunnlagt i 1927. Murviedros filosofi er basert på moderne produksjon av vin i kombinasjon med druer fra tradisjonelle vinmarker. Resultatet blir vin av høy internasjonal karakter, som samtidig også har beholdt den spanske orginaliteten.
Murviedro har fått navn etter antikke murer som omsluttet den gamle bykjernen. De vitner om en antikk ånd som selv i dag avspeiles i vingården og dens kjeller.
Kontinentalt klima med påvirkning fra Middelhavet. Store variasjoner i temperatur mellom natt og dag skaper meget gode forutsetninger for druedyrkning i området. Gjennomsnittlig årlig temperatur er 13°C og jordsmonnet preges av kalk og leire.

I Murviedro Arts de Luna Cava Brut er det brukt et utvalg av Macabeo (75%) og Chardonnay (25%) som er dyrket i samsvar med reglene for økologisk landbruk. Denne formen for økologisk vindyrking og vinproduksjon er basert på utvikling av miljø- og forbrukervennlig teknologi for å forbedre den økologiske vinkvaliteten, samt et vitenskapsbasert lovgivende rammeverk (med bruk av bare naturlige ressurser, uten kjemikalier og på denne måten produsere økologisk frukt samtidig som man bevarer fruktbarheten til jorden og respekterer miljøet). Vinen har 11.5% alkohol og 8 gram sukker.
Intens og fruktig nese, florale toner, epler, sitrus, lett urtepreg. God mousse og et lett fruktpreg i munnen, god syre, lett bitter utgang i en ok lengde.

Bodegas Murviedro ble grunnlagt i 1927. Murviedros filosofi er basert på moderne produksjon av vin i kombinasjon med druer fra tradisjonelle vinmarker. Resultatet blir vin av høy internasjonal karakter, som samtidig også har beholdt den spanske orginaliteten.
Murviedro har fått navn etter antikke murer som omsluttet den gamle bykjernen, de vitner om en antikk ånd som selv i dag avspeiles i vingården og dens kjeller.
Kontinentalt klima med påvirkning fra Middelhavet preger regionen og store variasjoner i temperatur mellom natt og dag skaper meget gode forutsetninger for druedyrkning i området. Gjennomsnittlig årlig temperatur er 13°C og jordsmonnet preges av kalk og leire.
Audentia Reserva 2015: Mørke bær på nesen, lett krydder, smør og fat. Den er rik på smak, fruktig med god syre og tanniner i en ganske lang utgang. Drikkeklar og god vin!
Barone Montalto Ammasso 2016 kommer fra et ungt og innovativt vinhus på Sicilia, en slags Super-Sicilianer produsert med appassimentometoden på druene Cabernet Sauvignon 20%, Nero D`Avola 50%, Nerello Mascalese 20% og Syrah 10%, 14.% alkohol og 9 gram sukker per liter. Vinhuset ligger nær Trapani på den vestlige siden av øya,  350-500 meter over havet. Den har fått 8-10 måneder på fat og videre 4 måneder på flaske.
Den har moden frukt og sødmefulle bær på nesen, tørket frukt, lett krydder og fat. På smak er den fruktig og rund, varm, har en lett sødme, ganske konsentrert, fint fatpreg i utgangen. En lettdrikkelig og smakfull amarone-erstatter eller alternativ, ypperlig til peis- og sjokoladekos i påsken.

Casa Lo Alto Manzán Bobal er også fra vinhuset Murviedro som du kunne lese om litt lenger opp i artikkelen. Den er produsert på druen Bobal og har 15% alkohol. Vinen har en aroma av mørke bær, røde frukter, lett kompleks, mineraler og fat. Den er konsentrert og og smakfull med god syre og flotte tanniner i en lang og tørr utgang. En utrolig flott kjøttvin med en fin struktur.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..