Godt og blandet.

Annonselenker

Nok en varierende pose drops med påsketips i dag!

Vi begynner med bobler, det må man alltid ha!

Twee Jonge Gezellen Krone Rosé Brut er produsert på 87% Pinot Noir og 13% Chardonnay, laget på samme metode som champagne, ligget 24 måneder på bunnfall, har 12% alkohol og 8 gram sukker og jeg syns rett og slett det er litt moro å smake musserende viner lagd på den tradisjonelle metoden (tidl. champagnemetoden) fra andre steder enn Champagne, det er mye gode bobler der ute!

Vingården, – Twee Jonge Gezellen, grunnlagt i 1710 – ligger i byen Tulbagh, ca. 125 km utenfor Cape Town, og er den nest eldste familieeide vineiendom i Sør-Afrika. Vinmarkene, som ligger i det nordvestre hjørnet av dalen, strekker seg oppover de østvendte skråningene av Saron Peak Mountain, mens selve kjelleren ligger ved foten av fjellet.
Fra tidlig vår til midtsommer skjermer fjellene for den nådeløse vinden som feier over Cape-området. Et typisk middelhavsklima med varme somre og kjølige, fuktige vintre råder her.
Jordsmonnet er rikt på kalkstein og her dyrkes Chardonnay og Pinot Noir på Sør-Afrikas beste Methode Cap Classique.
Den 50 ha store vingården Twee Jonge Gezellen er drevet av eier og vinmaker Nicky Krone sammen med brødrene Matthew og Luke Krone.
Krone-familien er regnet for å være pionerer innen fremstilling av musserende viner.
Allerede i 1950 innførte de kaldgjæring og var dermed de første i verden som brukte denne teknikken til å fremstille musserende vin. Druene høstes for hånd tidlig på morgenen og kun den beste delen av druemosten brukes. Vinen er laget etter tradisjonell metode der annengangs gjæring foregår i flasken. Rémuage og dégorgement utføres for hånd på samme måte som i Champagne.

Innbydende nese med mørke bær, skogsbær, sitrus, florale hint og urter. Den er tørr med god syre, bærpreget, sitter godt med en medium lang utgang! Deilig vin til spekemat, røkelaks og fingermat.

Ponte de Lima Vinho Verde Loureiro 2020 er fra den portugisiske Limaregionen og blir produsert av kooperativet Ad. Coop. de Ponte de Lima. Den er produsert på 100% Loureio og har 12% alkohol.
Vinen er frisk med god frukt på nesen, epler, sitrus, mineraler og hint av urter. Den er fruktig med en god fylde, syrefrisk, tørr og lett strukturert utgang. En artig og god Vinho Verde av god kvalitet, meget godt kjøp!

Croisée de la Mer Sauvignon Blanc 2020 er en vin fra Preignes Domaine Robert Vic og gården og slottet som ligger i Languedoc-Roussillon har vært i Vic-familiens eie siden 1905. Eiendommen er på 230 hektar og av dette er 160 hektar beplantet med vinranker. Siden 2003 har Robert Vic deltatt i QUALENVI (QUALité ENVironnement Vigneron Indépendant) som er et program for uavhengige vinmakere som tar vare på miljøet. Jordsmonnet i den vulkanske vinmarken til Preignes le Vieux inneholder ekstremt mye grus. Druene plukkes når de er perfekt modne, noe som gir viner med god karakter og konsentrasjon.

Dette en Sauvignon Blanc, men den har også 5% Vermentino og 5% Colombard i tillegg, 12% alkohol og 3 gram sukker per liter. Vinen har et grønt preg på nesen, fruktig med eple og sitrus og litt gressaktige toner med urter. Den er ung og frisk på smak, god balanse mellom frukt og syre med et grønt, typisk Sauvignon, preg. Tørr finish med noe mineralitet. Fin billig-Sauvignon.

Så til en gresk vin som passer like godt til gresk lam som det norske. Evangelos Tsantalis vinhus og destilleri ble grunnlagt i 1890 i Thrace, som ligger i det østlige Hellas. I 1945 etablerte Tsantali et destilleri i Thessaloniki og i 1970 ble vinhuset i Naousa grunnlagt. Idag er det 3. generasjon som viderefører grunnleggerens visjoner gjennom å lage førsteklasses viner, tsipouro og ouzo. Omsorg og hengivenhet for yrket står i fokus, alltid med den samme hemmelige oppskriften.
Første eksport av Tsantali-viner skjedde i 1973. I 1991 overtok Tsantali vinhuset Rapsani, – beliggende på Olympus-fjellet, fra det greske landbruksdepartementet.
Tsantali Naoussa 2018 er produsert på 100% Xinomavro, druene lagres på 95% fransk eik (20% ny og 80% 2. og 3. gangs bruk). 5% ligger på amerikansk eik. Lagring i 12 måneder på 300 Lt fat. 12.5% alkohol.
Vinen har en frisk og fruktig nese, mørke bær, skogsbær, urter, litt skog og jordsmonn, hint av fat. Den er saftig på smak, lett frukt med god syre, fine tanniner i en utgang som sitter godt. En slank og saftig gresk rødvin, ypperlig til lettere lammeretter!

Periquita Reserva 2019 er en fin billigvin til påskelammet om du heller mot Portugal i stedet. Vinhuset er en familiebedrift med nesten 200 år på baken, men som allikevel er høyst oppegående og i høyeste grad oppdaterte. Her gjelder filosofien om konstant utvikling, investering i forskning og produksjon, samt å kombinere den mest moderne teknikk med tradisjonell kunnskap. José Maria da Fonseca har produsert vin siden 1834 og er dermed det eldste og mest prestisjefylte vinhuset i Portugal. I tillegg til vanlig bordvin (Periquita fra 1850) produserer også huset søte Moscatel de Setúbal-viner (fra 1849). Vinhuset eies og drives av Soares Franco-familien, og det er i dag 8. generasjon som styrer firmaet.
Den består av Touriga Nacional 30%, Touriga Franca 20% og Castelão 50%, den har 13% alkohol. Vinen har en aroma av mørke bær, solbær, krydder, urter og innbydende vanilje. Den er fruktig og rund, god syre og bærpreg i munnen, lett tørr utgang.
En flott vin til prisen, passer både alene som kosevin og til ulike kjøttretter.

Rhône er sjelden feil i påsken.
Gabriel Meffre ble etablert i 1936 som et lite, familieeid vinhus på 10 ha. Vinhuset er kjent for sin kreativitet, innovasjon og kvalitet, og i dag produserer de også anerkjente viner fra Syd Rhône, Provence og Languedoc. Hovedsetet ligger i Gigondas, hvor Gabriel Meffre også eier og produserer vin på det kjente Domaine de Longue Toque. Vinhuset har dyktige vinmakere med både økologiske og biodynamiske visjoner. Her har Gabriel Meffre også langsiktige og sterke bånd til vinbøndene og dermed gode kilder til kvalitetsdruer.

Meffre Côtes du Rhône Saint-Vincent 2020 er produsert på 60% Grenache, 30% Syrah, 10% Cinsault og Mourvèdre, den er ikke fatlagret. Den har en klassisk Rhône-aroma, mørke og røde bær, fint innslag av urter og sort pepper. Den er ung og fruktig, ganske fast med en fin struktur. Lang ettersmak med urter og lakris.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..