Tre utrolig spennende viner fra Piemonte!

Annonselenke

Hei og hopp, i dag ser vi på tre veldig spennende viner fra Piemonte, og jeg tør si at du ser at her er det noe spesielt bare av å se på flaskene!

10 min nord for byen Alba ligger vinhuset Radici e Filari. Emanuele, som i dag har tatt over vinhuset etter faren Renato, har et ønske om å lage viner der mennesket er minst mulig involvert! På etikettene av hver enkelt vin finner vi en historie om familien Boganza og relasjonen mellom mennesket og naturen, radici e filari betyr røtter og rader og hinter til «livets tre». Vinhuset ble etablert på 70-tallet av Renato, mens det er Emanuele som har lagt om driften slik den er i dag.
Vinene er odlet økologisk, etter biodynamiske prinsipper.

Our dream is a world made to meet man’s needs, where the seasons, marked by the sowing and harvest, make us fell in harmony with nature, the earth and with people.”
Renato Buganza.

Radici e Filari Coclicò
En oransjevin laget på Arneisdruen, oppkalt etter den lokale oransje valmueblomsten.
Den har hatt 12 dagers skallkontakt og ligget 9 måneder på ståltank før den har fått 4 måneder på flaske videre før salg. Ufiltrert, 12.5% alkohol.
Vinen har en spennende nese med hvit steinfrukt, florale toner, appelsin, sitrus, mineraler og urter. På smak er den konsentrert, syrefrisk, tørr med fine tanniner ut i en lang ettersmak. En spennende og smakfull naturlig oransjevin, deilig til lyst kjøtt og grønnsaker.
Radici e Filari Risa Langhe Nebbiolo 2018
Vinen er laget med 85% Nebbiolo, 15% Pre-Phylloxera Gamay og naturlig gjær, på sementtank og med masse kjærlighet!
Kompleks nese med røde og mørke bær, kirsebær, florale toner, urter og mandler. På smak er den frisk, har et fruktig skallpreg. fin fylde og syre, tørr og lang utgang med et lett krydderpreg. En spennende natur-Nebbiolo, frisk og strukturert.
Radici e Filari Sansussì 2019
Sansussi betyr uten problem på lokal dialekt. Dette er en vin som Emanuele lager uten å tilsette sulfitt og er en ren Barbera.
Den har en fruktig nese med hint av funk, mørke bær, urter, krydder og jordsmonn. På smak er den syrefrisk, fast, fin fylde, lang og strukturert utgang. En konsentrert og spennende natur-Barbera, matvennlig. Godt kjøp.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..