Tre påskeviner!

Annonselenke

I dag ser vi på tre forskjellige påskeviner!
Vi begynner med en flott «solvegg-vin»: Bod. Naia k-naia er en spansk hvitvin basert på Verdejo 85% Sauvignon Blanc 15%, 13.5% alkohol. Finnes også i magnum om det er flere som ønsker seg et glass, denne er også fin å matche til fisk, sjømat og sushi.

Bodegas Naia ligger i hjertet av Rueda, og har valgt den mest brukte vindruen fra dette området som sin hoveddrue: Verdejo. Bodegas Naia benytter et utvalg av gamle, lokale, Verdejo-vinstokker, og har alltid produsert viner som uttrykker ektheten av et strengt arbeid i vingården.  Naia har på kort tid blitt et målestokk for Verdejo-druene med friske viner som også er godt strukturerte, smakfulle og har en sterk karakter. Vinmaker er Laura Sanz.

Vinen har en umiskjennelig Sauvignon-nese, tropiske frukter, sitrus, urter, gress og mandler. Den er rik på smak, fruktig, god syre, lang utgang med lette bittertoner. En frisk og fin vin, meget godt kjøp!

Obalo San Roque er også en Spanjol, denne fra Rioja.

Bodegas Obalo ble etablert i 2006 i hjertet av Sierra Cantabria, et område ansett for den høye kvaliteten på vingårdene.
Skjermet av fjellkjeden Sierra Cantabria og med et optimalt jordsmonn, betraktes dette som et av de beste vinområdene i Spania. Omkranset av et unikt landskap med en imponerende fjellkjede i nord og et hav av vinstokker i sør. Bodegaen ligger rett ved grensen til La Rioja Alta, selv om de fleste vingårdene er fordelt over hele Rioja Alavesa.

En ren Tempranillo som har fått 3 måneder på fat, 14% alkohol. Ypperlig til lam! Den har mørke bær på nesen, skogsbær, klassisk, mørke frukter, jordsmonn, krydder og hint av fat. Den er rund og saftig på smak, smakfull, god syre, lang utgang med fine tanniner. En moderne Riojastil med et fint krydderpreg, meget godt kjøp.

Bindi Sergardi holder til nord for Siena i den sydlige delen av Chianti / Chianti Classico. Vinhusets opprinnelse kan spores helt tilbake til 1349, og 23 generasjoner av familien har vært dedikert til å lage god vin. Etternavnet Bindi Sergardi blir til etter at de to familiene bindes sammen på midten av 1500 tallet.

Deres 2 viktigste vingårder er Tenuta Mocenni og Tenuta I Colli. I Colli ligger også i den nordlige delen av Siena provinsen ved landsbyene Monteriggioni og Castelnuovo Berardenga. Gården er den mest historiske og har vært med i 23 generasjoner, og det ligger på den gamle pilgrimsruten mellom Canterbury og Roma. Med mye sten i jordsmonnet og 350 meter over havet produseres det friske og fruktige viner.

Bindi Sergardi I Colli Ser Gardo Chianti Classico er en ren Sangiovese, 14% alkohol. Frisk og typeriktig nese med mørke bær, florale hint, krydder og fat. Den er saftig og frisk på smak, godt balansert med god syre og fine tanniner i en lang utgang. Et meget godt Chiantikjøp, mye vin for pengene. Super til lam, pasta og pizza.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..