To flotte italienere.

Annonselenke

I dag skal vi se på to flotte italienere, San Polo Rubio 2019 og San Polo Rosso di Montalcino 2019!

Det man kanskje ikke vet om San Polo er at dette vinhuset faktisk tilhører det mer kjente vinhuset Allegrini!
Marilisa Allegrini er jo en foregangskvinne når det kommer til å lage vin i Veneto, men i 2001 investerte hun også i Toscana for første gang. San Paolo er et miljøvennlig prosjekt, økologisk, med alle tilhørende sertifikasjoner. Det er døtrene Carlotta og Caterina som i dag har ansvaret for dette flotte vinhuset i Montalcino, som med sine 22 hektar ligger 450 meter over havet.

Rubio er en IGT produsert på Sangiovese 85%, Merlot 10% og Cabernet Franc 5%, den har 13.5% alkohol. Den har ligget 10 måneder på ståltank og 4 måneder på flaske før salg. Vinen har en lett kompleks og parfymert nese med mørke bær og frukter, kirsebær og krydder. På smak er den konsentrert og smakfull, rund, god syre, lang og krydret utgang. Godt balansert og god vin, godt kjøp!

Rosso di Montalcino er en ren Sangiovese, 12 måneders lagring på store fa samt noe flaskelagring før salg. 14% alkohol. Innbydende og lett kompleks nese, mørke bær, jordsmonn, krydder og hint av fat. Den er rik på smak, god syre og fylde, lang og ganske strukturert utgang. Også denne godt balansert, meget drikkbar nå men tåler også noen år i kjelleren. Godt kjøp.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..