Tre fra Bertani.

Annonselenke

I dag vil jeg vise dere tre flotte viner fra Bertani i Veneto, Italia!

Før det var et Italia, var det Bertani. Allerede før Italia ble forent, grunnla gründernbrødrene Giovan Battista og Gaetano Bertani sin vingård. I 1857, i Quinto di Valpantena, nord for Verona, ble drømmen om å produsere vin oppfylt.
Gaetano hadde studert i Frankrike med Jules Guyot. Gaetanos ekspertise passet inn i Giovan Battistas beslutning om å bringe vinene deres til USA, og sende dem på de første vanlige transatlantiske overfartene. Brødrene var blant de første som introduserte monokultur vingårder, brukte Guyot oppbinddingssystemet og fremfor alt tappet sin egen vin for å sikre kvalitet. Det er derfor ingen tilfeldighet at det italienske kongehuset belønnet dem med en garanti i 1923, og kalte dem en verdig gründermodell. I 1937 feiret den nykronede kongen George VI med en Bertani Soave. På slutten av andre verdenskrig kjøpte Bertani den vakre Tenuta Novare i Arbizzano di Negrar. I 1958 produserte de den første ikoniske Amarone-vinen med navnet Reciotto Secco.

Selskapets hovedkvarter var, og er fortsatt, i Grezzana, hvor vinifisering, tapping og frakt fortsatt foregår. Veronese-verdenen til Bertani strekker seg fra Gardasjøen til Soave-sonen, med 200 hektar med Valpolicella Classico-vinmarker. I dag, som for halvannet århundre siden, er det Bertani-stilen som gjelder. De bruker verdiene og kunnskapen fra fortiden samtidig som de bruker nye innovative prinsipper for framtiden. De var forut for sin tid på 1800-tallet, da de var de første til å merke vinene sine i Verona, og sendte dem til Italia og til utlandet. De investerte i vingårder og kjellere, noe som var uvanlig på den tiden. De er opptatt av å lage viner som er gjenkjennelige og har en identitet, viner med en tydelig stilprofil som gjør dem umiskjennelige.

Bertani Valpolicella 2020 er produsert på 80% Corvina, 20% Rondinella, 12% alkohol og lagret på ståltank. Vinen har et fint preg av kirsebær, røde bær og frukter, jordsmonn og krydder. På smak er den saftig, fruktig med god syre, sitter godt og tørt. En lett rustikk og klassisk billig-valpo, fint kjøp. Til pizza og italiensk mat.
Bertani Valpolicella Ripasso 2018 er produsert på Corvina 85%, Merlot 10% og Rondinella 5%, 13.5% alkohol. Klassisk nese med røde og mørke bær, hint av tørket frukt, krydder og fat. Den er fruktig på smak med god fylde, fin syre, sitter godt og lenge. Godt balansert og fin ripasso, den er drikkeklar nå men kan lagres i mange år.
Secco-Bertani Vintage Edition 2018 er en IGT produsert på Corvina 80%, Sangiovese 10%, Cabernet Sauvignon 5% og Syrah 5%, 13% alkohol. Lett kompleks og innbydende nese med mørke frukter, røde bær, krydder og urter. Den er fruktig på smak med en god fylde, syre og struktur, lang ettersmak med fine tanniner. En strukturert men rund vin, drikkes godt nå men kan også lagres. Godt kjøp!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..