Noen viner ute i ny årgang.

Annonselenke

I dag ser vi på noen viner ute i ny årgang!

Some Young Punks ble startet av Col McBryde, Jen Gardner and Nic Bourke  i 2006 med vinen Passion has Red Lips hvor de er  tydelig inspirert av Pulp Fiction.
Etikettene de har på vinene sine speiler hvilke typer de tre vinmakerne er, de har en «punk attitude» om vinen sin og lager viner med skikkelig karisma, personlighet og som er like frekke som etiketten. Selv om de har en tydelig humor er de veldig seriøse når det gjelder vinmaking, de driver i liten skala med tradisjonell produksjon, håndplukking av druer og null filtrering.

Some Young Punks The Squid’s Fist 2018 er produsert på 60% Sangiovese og 40% Shiraz, 14.2% alkohol. Den har en moden og innbydende aroma med mørke bær og frukter, krydder og hint av fat. På smak er den fruktig og fyldig, fin syre ut i en lang og tørr utgang. En godt balansert og god vin, meget godt kjøp!

Weingut Grans-Fassian ligger i Leiwen, i Moseldalen. Gården har eksistert i nesten 400 år, eid av Gransfamilien.
Da Gerhard Grans tok over i 1982 økte han vinmarkene på gården med 10 hektar til den totale summen av 32 hektar og det er i dag datteren Catherina som driver vinhuset sammen med faren. Hun er utdannet Bachelor of Science in Viticulture and Enology  og tar over som 13. generasjons vinmaker! Av de 32 hektarene med vinmark så er 90% av druene riesling, resten er pinot Blanc og pinot gris. De har vært medlem av VDP siden 2001.

Grans-Fassian Mineralschiefer Riesling Trocken 2020: Friske epler, sitrus og mineraler på nesen. Den er fruktig, god syre, fin balanse, lang ettersmak. En godt balansert, tørr og lett mineralsk Riesling til en meget god pris.

Maison Louis Jadot, en av Burgunds mest anerkjente og største produsenter, ble grunnlagt i 1859 og var ledet av Jadot familien frem til 1962 da André Gagey overtok.
Hans sønn, Pierre-Henry Gagey har drevet firmaet siden 1991.
De eier eller kontrollerer i dag ca. 170 hektar vinmarker i Burgund, fra Côte d’Or til Mâconnais, og helt ned til Beaujolais og produserer 8.5 millioner flasker fra 150 forskjellige appellasjoner.
Det som gjør at Louis Jadot skiller seg fra de fleste andre store produsentene i regionen, er antallet vinmarker de enten eier selv eller kontrollerer ved kontrakt.
78 hektar i Côte d’Or, gjør de til en av de største, 70 hektar i Beaujolais (Château des Jaques) samt det siste tilskuddet i Pouilly-Fuissé på 18 hektar (Domaine Ferret).
Nøkkelpersonen hos Jadot, vinmakeren Jacques Lardière, pensjonerte seg i slutten av desember 2012 og ga stafettpinnen videre til Frederic Barnier.
De produserer hovedsakelig Chardonnay og Pinot Noir men også noe Gamay og Aligotè.
Louis Jadot Saint-Romain 2019: Deilig og innbydende nese med epler og gul frukt, hint av krydder og fat. Den er fruktig og fyldig på smak, god syre, lang og rik utgang. En meget flott hvit burgund, godt kjøp.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..