Ny årgang fra Unger og Broll!

Annonselenke

Broll Riesling Kremstal DAC Reserve 2020 er den tredje årgangen av Broll Riesling. Jørn Broll lager nemlig vin sammen med den kjente Østerrikske vinmakeren Petra Unger.

Som nevnt er dette den tredje Rieslingen Broll lager, den første årgangen ble lagd i samarbeid med Johannes Leitz i Rheingau i 2016 mens den andre ble lagd med Unger.
Den har nå ligget 9 måneder på bunnfall mot 7 sist, den består av 69 % riesling fra Erste Lage-vinmarken Gaisberg og 31 % riesling fra vinmarken Hinters Kirchl.

Det var ikke like lett å blende denne årgangen, på grunn av korona som gjorde det umulig for Broll å reise til Østerrike.
– Jeg fikk i stedet tilsendt tankprøver som jeg blendet alene på kontoret over to dager, forteller Broll. Han sendte Petra to oppskrifter på blenden uten å fortelle hvilken han foretrakk, heldigvis valgte hun den samme som han. For 2021-årgangen fikk Broll heldigvis mulighet til å reise til Østerrike for å blende.

Vinen er kompleks og frisk på nesen med gul frukt, florale hint, epler, sitrus og et elegant mineralsk preg i bakgrunnen. Fruktig og frisk på smak, godt konsentrert frukt, god syre og fylde, lang og tørr utgang. En elegant riesling, noe friskere enne 2019-årgangen, alle elementene sitter godt, nok et vellykket samarbeid! Godt kjøp som kan ligge mange år i kjelleren.

 

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..