Diplomatico med oppdatert innhold pluss to oppskrifter!

Annonselenke

Gode nyheter for oss som tenker på sukkerinntaket!

Venezuela er Sør-Amerikas største romprodusent, og romen som blir lagd her er av spansk stilart og gjerne litt søtere i stil. Ofte lager man rom av sukkerrør, i Venezuela er tradisjonen å bruke melasse, det er det som blir igjen av sukkerrørene når den første saften er presset ut. Og Diplomàtico bruker melasse av den høyeste kvalitet og er selvforsynt med sukkerrør. Plantasjen ligger i La Miel, rundt 20 mil fra hovedstaden Caracas. Destilleriet og plantasjen ligger i delstaten Lara nordvest i Venezuela og er den nordlige spissen av Andes-fjellene, her er det både perfekt klima for sukkerrørsdyrking samt fatlagring av romen. Ikke minst ligger de nær nasjonalparken Terepaima som gir de et klokkerent vann til romproduksjonen.
De kultiverer også sitt eget spesielle gjær for fermenteringen av sukkerrørene.
Hos Diplomático er all rom dobbeldestillert, og mens all rom destilleres i kolonner på første destillering varierer den andre sterkt ettersom hvilken rom det er. Noen blir annengangsdestillert i kolonner, andre blir destillert i kopperpanner.
Etter Venezuelansk lov skal de lagres minst to år på fat, mens Diplomático har lengre lagring på alt. For eksempel får en type rom ligge på klassiske bourbonfat av amerikansk hviteik i 12 år og deretter to år i 500 liters fat som har inneholdt sherry av typen pedro ximenez. De har både franske, spanske og amerikanske fat.

Så til nyhetene: Mindre sukker i Reserva Exclusiva fra Diplomático
Den 25. mai 2021 ble det innført nytt EU regelverk som omhandler sukkermengde i rom. Flaggskipet til Diplomático, Reserva Exclusiva, har derfor fått redusert sukkermengde fra 40 g/l til 19 g/l sukker.
Produksjonsmetode: Destilleres i kobber pot-stills (80%) og kolonneapparat (20%). Lagring på opptil 12 år på gamle eikefat fra whiskey- og bourbon-produksjon.

Kompleks nese, tørket frukt, appelsinskall, krydder, karamell, fat. Smakfull og rund, fin sødme, lett krydret, sjokolade, karamell, lang utgang med fat. En nydelig og smakfull rom, det gjør den bare mer kompleks med redusert sukker etter min mening, da kommer smakene mer frem.

Lumumba
Lumumba er varm sjokolade med rom. Det er viktig at den varme sjokoladen er av høy kvalitet. Bruk derfor en mørk, bitter sjokolade med opp mot 70% kakao.
Ingredienser:
• 0.25 plate mørk sjokolade
• Ca. 2 dl melk
• 4 cl Diplomático Reserva Exclusiva
Slik gjør du:
1. Smelt sjokoladen over vannbad.
2. Fyll opp med ønsket mengde melk og varm opp til kokepunktet.
3. Tilsett deretter 4 cl Diplomático Reserva Exclusiva.

Krydret eplemost med rom
Ingredienser:
• Appelsinskall
• 1 ts honning
• 1.5 dl Ringi eplemost
• 2 stk kanelstenger
• 4 cl Diplomático Reserva Exclusiva
• Garnityr -f.eks. en tørket epleskive
Slik gjør du:
1. Varm opp eplemosten sammen med et lite appelsinskall og kanelstenger.
2. Ha en teskje honning i et glass sammen med et par appelsinskall.
3. Hell den varme eplemosten i glasset og tilsett Diplomático Reserva Exclusiva og en skive tørket eple som garnityr – velbekomme!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..