Et lite knippe viner.

Annonselenke

Vidt forskjellige, men alle fine til sitt bruk!

Cono Sur ble etablert i 1993 med mål om å produsere kvalitetsviner som viser hva en vin fra Chile virkelig kan være. De har blandet modere teknologi med gamle tradisjoner og man kan trykt si at de har lykkes, de er faktisk en av verdens største pinot noir produsenter!
Hjørnesteinen i firmaet er innovasjon kombinert med respekt for naturen og de er representert i 10 daler i Chile og har derfor mulighet til å produsere helt ulike chilenske viner! (Fun fact: etikettene er lagd på resirkulert papir)
Mange kjenner igjen vinhuset på grunn av den ikoniske sykkelen som har blitt et symbol for de ansatte, den representerer dedikasjonen deres til både utvikling av vinmarkene og respekten for naturen. Bicicleta-vinene er lagd fruktige og skal være lettdrikkelige varianter av de forskjellige drueartene vinhusene kan tilby.

Cono Sur Bicicleta Pinot Noir Reserva Rosé:  Røde og mørke bær på nesen, moden rød frukt, lett krydder. Den er fruktig på smak med ok syre, rund, lett utgang. En lettdrikkelig billig-rosè som er litt mer sødmefull enn flasken.
Cono Sur Sauvignon Blanc Reserva Especial 2021: Fruktig nese med epler, urter, gress og sitrus. På smak er den fruktig med en lett sødme, ok syre, rund utgang. En lett moden men fin billigvin, fin til sommerens grønnsaker.

Sunrise Cabernet Sauvignon 2021: Moden rød frukt, mørke bær, lett krydder og fat. På smak er den også moden og lett sødmefull, noe flat syre, eikechips.

Adobe Carmenere  er økologisk og kommer fra Emiliana Organic Vineyards, en av Chiles største økologiske og biodynamiske vinprodusenter med vinmarker helt fra Bio-Bio i sør til Casablanca, nord for Santiago. Hos Emiliana er de overbevist om at bærekraftig, økologisk og biodynamisk jordbruk  gir sunnere vinstokker og bedre druekvalitet som uttrykker tydelig sin unike karakter.
Adobe Reserva Rosé: Vinen har en frisk og fruktig nese, innbydende bærpreg, lett florale toner. Den er rund og har sødmefulle bær, bløt, fruktdrevet hele veien. Kosevin til en meget god pris, fin å nyte en dag i parken!
Bonterra dyrker alle sine vinmarker etter økologiske og biodynamiske prinsipper i Mendocino County nær kysten i California fordi de mener at det gir sunne, naturlig og deilige viner. På vinmonopolet selger de mange av Bonterras viner og som du sikkert ser så ligger de midt på treet prismessig, jeg vet mange vegrer seg litt for å bevege seg over 150 kroner men noen ganger er det smart å investere i noen tiere ekstra for å få en god smaksopplevelse, i dette tilfellet støtter du også vinmaking som er bra for miljøet og kroppen!
Bonterra The McNab 2019: Kompleks og innbydende nese, mørke bær, skogsbær, solbær, krydder og fat. Den er kompleks også på smak, fruktig med fin syre, sitter godt og tørt ut i en lang utgang. En utrolig flott vin fra California, vellykket Bordeaux-blend!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..