Har du lest det nyeste Vin&Brennevin?

Annonselenke

Der er det nemlig masse godsaker… (Les det gjerne digitalt på www.vinbrennevin.no) Vi har blant annet Champagne og Bitter som tema! Her får du en liten smakebit:

Siden 1930 har det familieeide destilleriet Nuove Distillerie Vincenzi, med base i Torino, laget Italias beste brennevinprodukter. Fernet ble mest sannsynlig skapt for å motvirke effekten av kolera og malaria i midten av 1800-tallet. I dag, som tidligere, er det mange Fernet-produsenter, men det meste er laget i små mengder kun for lokalt forbruk i Italia. De beste variantene av Fernet har ingen sukker i dem.

Fernet Vincenzi er produsert på Spiritus forte, myrra, zadoaria rot, galanga, colombo, mynteblader, rabarber, imperious, gentian, quill, cinchona bark, kanel, og anethol, urtene trekkes i alkoholen i 2 måneder før den filtreres. Kun bruk av naturlige ingredienser. Ikke tilsatt sukker.
Den har en innbydende nese med svale urter, mynte og lakris. På smak er den konsentrert, følger nesen med avkjølende toner av mynte, godt balansert og lang utgang. En smakfull og god bitter.

Så Champagne, jeg må bare anbefale å lese artikkelen om det i det nyeste magasinet… Vi ser på to Champagner fra det familiedrevne vinhuset Goutorbe-Bouillot, en liten produsent (8ha) fra Damery, vest for Epernay. De har holdt på i flere hundre år, og vært i samme familie siden 1911. Som mange Champagnehus fikk de navnet sitt fra et ekteskap, i dette tilfellet Pierrette Bouillot og Jules Goutorbe, mens det i dag drives av Bastien og Dominique Papleaux. De produserer vinene sine på en miljøvennlig og bærekraftig måte.
De produserer i tillegg Champagnene sine på en metode som minner om Solera, hvor de hvert år bruker 50% av denne reserve vinen i vinene, noe som gjør de mer komplekse.

G. Bouillot Champagne Reflets de Riviére Brut (Blend av 37 årganger, 1980-2016, uten malolaktisk gjæring, 3 år annengangsgjæring på flaske før omkorking.): Den har en fruktig og lett kompleks aroma, epler, hvit steinfrukt, florale toner og autolyse. Vinen er fruktig også på smak, god syre, tørr og karakterrik utgang. Ganske spennende og god Champagne, meget godt kjøp.
G. Bouillot Louise B (Blend fra de beste basevinene i 2013. Annengangsgjæring i 3 år før omkorking. Ingen malolaktisk gjæring.): Ganske konsentrert og innbydende nese, florale toner, gul frukt, hint av mineraler og bakst. Den er fruktig også på smak, fin syre og fylde, sitter godt og lenge. En smakfull og god vin til en god pris!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..