En nyhet og en deilig spanjol.

Annonselenke

I dag ser vi på en nyhet og en fin fatlagret spanjol! (Les mer om fatlagret spansk vin i neste Vin&Brennevin)

Først nyheten Atlantis Rosé 2021:  Madeira Wine Company ble etablert i 1913 og består i dag av blant andre Cossart Gordon (etablert i 1745), Leacock’s (1760), Blandy’s (1811) og Miles (1872). Symington Family Estates var tungt inne på eiersiden fra 1989 frem til 2011, og bidro sterkt til en fornyelse av design og markedsføring av disse unike vinene. Madeira Wine Company står for nærmere halvparten av produksjonen på Madeira (cirka fire millioner liter), og 80% av dette eksporteres. Vinmarkene på Madeira er fortsatt privateid, delt opp i svært små parseller der 99,9% er eid av bønder som også dyrker frukt. Madeira Wine Company kjøper druer fra totalt 700 slike bønder, og den minste leverer kun 50 kilo av druetypen Sercial. Chief Winemaker Francisco Manuell Machado Albuquerque og Madeira Wine Company ble i 2009 og 2010 tildelt tittelen «Portuguese Wine Producer of the Year» av International Wine & Spirits Competition. Produsert av druer fra utvalgte vingårder beliggende på den varmere, sørlige delen av Madeira; Câmara de Lobos og Campanário. Vinmaker er Francisco Albuquerque.
Røde og mørke bær på nesen, jordbær, sitrus og lett krydder. Den er fruktig og rund på smak, god syre, tørr og lett strukturert utgang. En meget matvennlig og fin vin.

Så til temavinen, som nevnt skal vi ha fatlagret spansk vin i neste Vin&Brennevin, så er du interessert i det så bør du skaffe deg et abbo! Bodegas Finca La Capilla har 65 hektar vinmarker beliggende i La Horra, Anguix og Roa – et område som er anerkjent for Tempranillo (Tinta del Pais). Bodegas Finca La Capilla utvider nå med ytterligere 10 hektar vinmarker. Deres målsetting er å lage den beste vinen fra Ribera del Duero.
Bodegas Finca La Capilla eies av familien Forner. Enrique Forner var en av drivkreftene for å bringe Rioja inn i den moderne vinverden. Han tilegnet seg det meste av sin ekspertise i Frankrike, hovedsakelig i Haut-Médoc/Bordeaux. På slutten av 1960-tallet bestemte han seg for å reise til Rioja, og grunnla i 1970 Bodegas Marqués de Cáceres i Cenicero – Rioja Alta.
Etter Enriques bortgang i 2011 er det nå hans datter Cristina Forner Vives («The Queen of Rioja») som styrer vinhuset.
Marqués de Cáceres eksporterer til mer enn 120 land verden over.

La Capilla Verdejo 2018 har fått 6 måneder på fat.

Innbydende nese med gule frukter, hvit steinfrukt, lett krydder og fat. Den er fyldig og fruktig på smak, god syre, lang ettersmak. En flott og smakfull verdejo.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..