Vi drar til Spania!

Annonnse

I dag drar vi til Spania, vinmessig!

Vi begynner med BiB`en spesielt utvalgt av importøren Johan: Johan Black Label Tempranillo Premier har faktisk fått 4 måneder på fat. Det er en 100% Tempranillo, 13% alkohol og den koster kun 116 kr literen. Den har et fint preg av moden, mørk bærfrukt, lett krydder, urter og hint av fat. På smak er den fruktig og rund, litt enkel, bløt og behagelig utgang. En lettdrikkelig vin.
Visste du at Lilli Bendris har fått sin egen vin? Lilli Bendriss Monastrell 2020 er en ren Monastrell vin, vegansk og økologisk, 14.5% alkohol. Innbydende duft av mørke bær og frukter, florale hint og hint av plommer og fat. Smaken er rund, fruktig med fine tanniner, godt balansert syre halvlang ettersmak. En smakfull og fin kjøttvin til en god pris!

Viña Sastre Roble 2020 er en Tempranillobasert rødvin fra Ribera del Duero ute i ny årgang. Mørke bær, skogsbær, urter og krydder på nesen. Den er fruktig med god fylde, god syre og fine tanniner som sitter godt i en lang utgang. En godt balansert kjøttvin, godt kjøp. Mye vin for pengene.
Pagos de Araiz Crianza 2018 kommer fra Navarra i Spania, basert på Merlot 30%, Tempranillo 30%, Cabernet Sauvignon 20% og Syrah 20%. Mørke bær på nesen, innbydende preg av skogsbær og krydder. Den er saftig og rund på smak, konsentrert og godt balansert, lang utgang med et fint fatpreg. Meget godt kjøp.
Damana Crianza 2016 kommer også fra Ribera del Duero, 100% Tempranillo. Over 80 år gamlel vinranker. 14 md. på 80% franske og 20% amerikanske eikefat. 12 md. lagring på flaske. Skogsbær, blåbær, lett krydder og hint av fat på nesen. Den er krydret, fruktig og smakfull, sitter godt med en tørr og lang utgang. Jeg hadde forventet litt mer av denne vinen, men i forhold til prisen er det et flott kjøp!
Losada Bierzo 2018 kommer fra El Bierzo og druen er Mencia. 12 måneder på fat. Den har en aroma og kjølig mørk frukt, mørke bær, florale hint, noe krydder og hint av fat. Den er fruktig med god syre, konsentrert, mineralsk og lang utgang som sitter godt. En fin Mencia, konsentrert og tåler mange år i kjelleren.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..