Nye årganger og en nyhet!

Annonselenker

Mange nye årganger og en nyhet i dag!

Bellavista Franciacorta Alma Cuvée Brut er en verdenskjent Italiensk musserende vin, og et utrolig flott alternativ til Champagne. Den finnes på mange pol i tilfelle du vil innom å kjøpe denne i dag! Bellavista ble grunnlagt i 1977 og eieren Vittorio Moretti produserte sin første vin i 1979.
Bellavista Alma skapes fra de 60 beste Franciacorta-vinmarkene, iblandet ca. 15% cuvée-vin fra inntil 30 årganger og det legges stor vekt på at alt skal gjøres for hånd. Dette gjelder alt fra drueplukkingen til den forsiktige vendingen av flaskene som lar sedimentene samles i flaskehalsen, remuage. En stor andel av vinen gjæres og modnes på små, gamle fat i 7 mnd. Vinen lages etter Méthode Champenoise og er gjæret og modnet i eikefat (min. 4 år gamle) i 7 måneder, så 42 måneder på flaske, druene er Chardonnay 80%, Pinot Nero 18%, Pinot Bianco 2%.
Vinen har en intens og frisk aroma, masse moden og inviterende frukt, sitrus, eple og hint av vanilje. Den er fruktig og kompleks, følger nesen meget godt, elegante bobler, god syre og lang ettersmak med hint av toast. En spennende vin med mange lag, her kan man sitte og smake nye smaker lenge! Denne var ett godt kjøp før, og nå som prisen er satt ned til kun 320 (!!) kroner vil jeg påstå at det er et meget godt kjøp..!
Bellavista Grande Cuvée Alma Rosé er produsert på Pinot Nero 35% og Chardonnay 65%, 12.5% alkohol og under 3 gram sukker per liter. Kompleks nese med røde bær og frukter, hint av mineraler og brødbakst. Den er også fruktig på smak, kompleks, godt skum, god syre, lang og mineralsk utgang. Også dette en meget flott vin.

Canella Puccini er en aromatisert vin fra Italia med mandarinsmak. 5% alkohol og 110 gram sukker, serveres iskald på en varm dag! Dette er en sødmefull og fruktig vin, godt preg av mandarin.

Så skal vi se på en rosèvin fra Sicilia, nærmere bestemt det kjente vinhuset Planeta! Dette er Planeta Rosé 2021 og jeg må si at designet er utrolig lekkert!
Litt om Planeta først, vinhuset er som nevnt fra Sicilia i Italia og ble etablert i 1995. Det unike med Planeta er at de har hele 6 eiendommer med forskjellig settinger og prosjekter. Ulmo, i Sambuca di Sicilia, Dispensa, i Menfi; Dorilli, i Victoria; Buonivini i Noto, Feudo di Mezzo at Etna i Castiglione di Sicilia og La Baronia, i Capo Milazzo.
Dagens rosèvin er fra Dispensa i Menfi, helt til venstre på kartet. Vinen er produsert på 50% av den klassiske druen Nero d`Avola og 50% Syrah.
Vinen har en frisk og fruktig aroma av siciliansk sommer, fine toner av røde bær, markjordbær, sitrus, et lett krydderpreg og blomster. Den er god og fruktig, konsentrert med god syre og har overall en meget god balanse. Lang og god ettersmak med godt bærpreg. Flott årgang.

Nyheten Dr. H. Thanisch Ockfener Bockstein Riesling Spätlese Trocken 2020: Klassisk aroma med epler, sitrus, florale hint og mineraler, lett kompleks. På smak er den fruktig med en god syrebalanse, konsentrert, lang og tørr utgang. En smakfull og fin Riesling til en meget god pris. Godt kjøp!

Thanisch-familien kan se tilbake på en årelang tradisjon av vindyrking. I 1882 startet familien The Berncasteler Doctor vineyard, som fortsatt er en del av vingården som eksisterer i dag.
Vinhuset Dr. H. Thanisch Erben Müller-Burggraefer i dag eid av Barbara Rundquist-Müller og drevet av et visjonært team med stadig nasjonal og internasjonal suksess. Dette har gjennom årene resultert i mange prisbelønte utmerkelser og anbefalinger for vinene fra den pittoreske byen Bernkastel-Kues i hjertet av Mosel.

Familien Rosso har drevet med vin i over 100 år i Barolo-kommunen og de lager kun røde viner. På 1980-tallet restaurerte Giovanni Rosso vinmarkene sine for å få enda bedre druer, sønnen Davide som vokste opp med farens dedikasjon til yrket utdannet seg selv til ønolog og hadde en del praksislære i Frankrike.
I 2001, når Davide var 27 år, tok han over ansvaret for vinifikasjonen på vingården til faren, mottoet hans er «Vin bør være en perfekt kopi av sitt terroir».

Giovanni Rosso Barolo Serralunga 2016: Vinen har en lett kompleks nese med fin aroma av røde bær, komplekse toner av krydder, treverk, teblader og florale hint, litt skogbunn i bakgrunnen. Den er saftig med god fylde, fin struktur og syre, lang og krydret ettersmak. En elegant og lekker barolo, kan drikkes nå med en del lufting men blir også bra med et par år i kjelleren. Tåler nok minst 8-10 år, meget fin årgang.

Giovanni Rosso Langhe Nebbiolo 2019 har en aromatisk og floral nese, mørke bær, røde frukter, hint av tørket frukt og krydder. Den er godt balansert med god syre og struktur, fin frukt ut i en leskende og lang utgang. En smakfull og frisk Nebbiolo, meget matvennlig, godt kjøp.

Stefano er familieoverhodet for familiebedriften Accordini med 4 hektar vinmarker i Bessole i Negrar, Valpolicella. Tiziano, hans sønn, driver firmaet og står for markedsføring.
Daniele, hans andre sønn, driver med ønologi. Resten av familien er alle involvert på en eller annen måte, slik mange familiebedrifter driver i Italia. De har vinkjeller i Pedemonte, hvor produksjon av de etter hvert så velkjente vinene foregår. Produksjonen er tuftet på gamle tradisjoner, men også innovasjon og nytenkning kommer inn i bildet, som med deres Passo IGT hvor de lokale druene Corvina Veronese og Rondinella blandes med internasjonale varianter som Cabernet Sauvignon og Merlot.
Accordini er dog mest kjent for sine massive Amaroner, sine fløyelsmyke Ripasso-viner, samt de friske, saftige Valpolicella Classico-vinene de triller ut av kjelleren hvert år.

Valpolicella Classico Superiore Acinatico Ripasso 2019 gjæres kaldt i februar, stabiliseres på stål til mai, lagres så på små trefat i 12 mnd, og så ytterligere på flaske før salg. Den er produsert på 60% corvina, 20% rondinella, 15% corvinone og 5% molinara, dette er selvfølgelig restene etter amaroneproduksjon som kjennetegner all ripasso. 14% alkohol.
Vinen har en innbydende aroma av mørke og røde bær, kirsebær, jordbær, tørket frukt, litt urter og hint av mokka. Den er bløt og behagelig i munnen, fyldig bærpreg, litt urter og kakaostøv i en litt tørrere avslutning, lang ettersmak. Flott årgang av denne vinen.

Col d’Orcia Brunello di Montalcino 2017 fra Toscanas største økologiske vinprodusent Col d’Orcia er et godt alternativ til en god rødvin, flott årgang og god produsent. Col d’Orcia betyr åsen over elven Orcia, elven markerer den sørvestlige grensen til Brunello di Montalcino området. Vingården er en av de eldste i Montalcino, den er ca. 144 hektar stor og vinene både produseres og flaskes her.
Fra 2010 har hele vingården vært drevet økologisk, fra vinmarkene til olivenlundene og hagene, det tar dog 3 årganger før de har lov til å merke flaskene sine med det økologiske merket så nå har de endelig lov til å pryde seg med grønt.
Vinen er fruktig og frisk på aroma, konsentrert duft av modne røde bær, plommer, litt florale toner og krydder fra fat.
Den er rik og strukturert, balansert og fyldig, man kjenner at den er fint utviklet med preg av røde bær, litt krydder og tørket frukt og fat. Lang ettersmak med litt mineralitet.
En utrolig elegant lekkerbisken som både kan drikkes nå med litt dekantering i forkant, men som lett tåler 10-15 år i kjelleren. Finnes på mange pol!
(Den finnes også i magnumflaske hvis du virkelig skal kose deg)

Ch. Coufran 2010 kommer fra Chateau Coufran som ligger på ca 76 hektar vinmark, og det produseres ca. 400.000 flasker her årlig. Stilen er klassisk Bordeaux og det brukes mest Cabernet Sauvignon i vinene. Vinhuset eies av Miailhefamilien og vinmarkene ligger nord i Haut-Medoc. De bestemte for mange tiår siden at de skulle lagre vinen for kjøperne, slik at vinen var relativt drikkeklar, noe som er relativt uvanlig her. De har til enhver tid ca. 6 millioner flasker liggende på lagring! Risikabelt for produsenten, men veldig bra for oss konsumenter.

Den har en fin aroma av moden frukt, mørke bær, hint av urter og krydder. Den er konsentrert og rik på smak, lett utviklet, mye mørk frukt, fin struktur og tanniner, lang og tørr utgang. En vin som er god nå, men også med meget gode lagringsmuligheter.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..