Mandois Vieilles Vignes Victor Brut 2012

Annonselenke

Mandois Vieilles Vignes Victor Brut 2012 er en spennende nyhet på Vinmonopolet, en ti år gammel Champagne til under 500 kr er sjelden kost! Passer bra på nasjonaldagen!

Fødselsattesten til vinhuset Mandois er fra 1735 da familien med Jean Mandois som overhode kjøpte sine første vinmarker i Champagne. Da oldebarnet Victor tok over i 1860 begynte de å lage vin av druene, ikke bare selge de. Resten er som de sier – historie. Det drives fortsatt av samme familie (Claude Mandois) i Pierry, Côte des Blancs, og de har per i dag 35 hektar vinmark spredt over 12 landsbyer. Druesammensetning i vinmarkene er som følger: 70% Chardonnay, 15% Pinot Meunier og 15% Pinot Noir.

Dette er en Champagne produsert på druene (100%) Chardonnay, som kommer fra vinmarker som er over 50 år gamle i Chouilly og Vertus. Iom at plantene er så gamle er det lavt utbytte på druene, og en del av druene (30%) er vinifisert i fat for ekstra kompleksitet. Den har vært lagret i 9 år i vinhusets kjeller, omkorket i 2021 og kommer i et opplag på 30.000 flasker. Den har 12% alkohol og en dosage på 5 gram sukker per liter.
Kompleks og innbydende nese, epler, sitrus, lett utviklet, nøtter og brioche. Den er fruktig, frisk, har et godt skum, konsentrert og lang utgang med et mineralsk preg. Ungdommelig og elegant til å allerede være 10 år, meget godt kjøp, kan ligge lenge.
Jeg står på tur til Østerrike i dag, VieVinum neste! Ha en strålende flott nasjonaldag!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..