Nye årganger fra nordmennene i Languedoc.

Annonselenke

Jeg er så heldig at jeg har fått smake nye årganger (og blender) fra de flotte norske vinmakerne Tove og Arnstein Hernes!

Om produsenten
Vingården til Tove og Arnstein, Domaine de la Senche, ligger i La Livinière, Minervois, Languedoc. Ca. 30 minutter fra den nydelige middelalderbyen Carcassonne. Lavineira betyr «sted plantet med vinplanter», et passende navn. Appellasjonen er Minervois og området ble klassifisert Cru La Livinière i 1999. De fokuserer på økologisk vinplanting og har flere parseller med vinplanter fra 5-44 år. Totalt har de 3.6 hektar vinmark og produserer rundt 11.000 flasker i året.
Sammen med Guillaume Fraisse skaper de viner som bare blir bedre og bedre i kvalitet, de fikk nylig 2 stjerner i Guide Hachette 2020 for Cuvée SOMI 2017 (Cru La Livinière).
I tillegg til vin produserer de også oliven og olivenolje. 

 

Vinene
Dom. de la Senche Hibou 2020 er produsert på 90% Syrah og 10% Grenache, 14% alkohol. Den har en nese med mørke bær, skogsbær, kirsebær, urter og krydder. Fruktig og rund på smak, god syre, fine tanniner i en lang og tørr utgang. Litt mer strukturert enn sist, en flott vin!
Dom. de la Senche Somi 2018 er produsert på Carignan 35%, Grenache 5% og Syrah 60%, den har 14.5% alkohol. Somi betyr «drøm» på Occitan. Kompleks og innbydende nese, mørke bær, florale hint, vanilje. Den er kompleks også på smak, fruktig, fyldig, godt balansert, silkemyk men fine tanniner i en lang utgang. En nydelig vin, verdt hver krone og litt til! Denne kunne jeg tenke meg å smakt i en eldre årgang, mistenker at den lagres meget godt.
Dom. de la Senche Midi 2021 er en blend av Syrah og Cinsault. Fruktig nese med røde bær, jordbær, fersken, lett kompleks og et sjarmerende krydderpreg. Fruktig og saftig på smak, godt balansert, fin syre, rund utgang som sitter godt. En god og balansert rosè, matvennlig.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..