Birra Baladin

Annonselenke

Birra Baladin er det mest populære italienske håndtverksbryggeriet på det norske markedet og Isaac er allerede en favoritt blant mange nordmenn. Den 4. mai kom Isaac 33 cl i Testutvalget og ble med det tilgjengelig i over 60 Vinmonopolbutikker over hele landet, samt i en Sour utgave!

Isaac er Baladins tolkning av ølstilen Wit eller Blanche. Et lyst og lett tåket øl med lett, hvitt skum og delikat duft av sitrusfrukt og krydder. Det har en kremet munnfølelse med delikat karbonering og smak av korn, sitrus, krydder og blomst, i avslutningen finner vi noter av urter og pepper. Isaac er laget med 100% italienske råvarer og er oppkalt etter bryggmester Teos første barn, sønnen Isaac, som ble født samme år som dette ølet ble til.

Teo Musso er mannen bak Birra Baladin. Med familierøttene godt plantet i vinverden bestemte Teo seg tidlig for å gå egne veier og startet først ølpub og deretter bryggeri i den lille landsbyen Piozzo i vinområdet Piemonte. Derifra har han oppnådd både nasjonal og internasjonal anerkjennelse. I 2011 brygget de det første 100% italienske håndtverksølet og målet er å bruke utelukkende italienske råvarer i den grad det er mulig. De produserer egen malt og humle, og samarbeider med bønder i flere regioner i Italia.

Ølet Isaac kom til Norge i 2013 og fikk en varm velkomst av ølentusiaster over hele landet. Siden da har stadig flere nordmenn blitt begeistret for dette lette og sjarmerende ølet som er lettdrikkelig og leskende, samtidig som det byr på en forførende kompleksitet der de gode råvarene får lov til å skinne.

«Birra Baladin er pionerer innen italiensk håndtverksøltradisjon og er blandt de mest innovative og spennende bryggeriene i Italia og internasjonalt. Det er med glede at vi kan tilby et av deres klassiske øl til enda flere i Norge, med ønske om å åpne døren til Baladins utrolige ølunivers for enda flere», sier Mari Nordlie Strand, produktsjef hos Beer Enthusiast.

Baladin Isaac: Den har en fruktig og fin aroma av hvete og korn, sitrus, hvit steinfrukt, urter og krydder. På smak er det fyldig, fruktig, har en god syre med sitrusskall, balansert sødme og en god ettersmak. Et lettdrikkelig øl med flere lag, godt kjøp!

Baladin Isaac Sour Edition: Frisk nese med hvete, hvit steinfrukt, sitrus og urter. Den er frisk og syrlig på smak, følger nesen med et godt preg av hvit steinfrukt og sitron, tørr ettersmak. Et utrolig flott surøl, matvennlig men kan også drikkes alene og som aperitiff.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..