Fire fine til sommeren.

Annonselenke

Vi ser på fire fine til sommeren.

Vi begynner med en meget fin Riesling fra Pfalz! Til tross for at Philipp Kuhn er født på 70-tallet, har han allerede 29 årganger bak seg på familieeiendommen i nordre Pfalz. Under Philipps ledelse, med assistanse av den dyktige Lars Lander, har eiendommen gradvis nærmet seg toppsjiktet av tyske produsenter.

I en alder av 20 år var Philipp Kuhn allerede eneansvarlig for vinproduksjonen og for vingårdene på foreldrenes eiendom. I 1992 lanserte Philipp sin første årgang. Og til tross for sin unge alder er Philipp Kuhn allerede en av seniorene i bransjen med over 29 årganger i sitt navn. I tillegg til følelsene og arbeidet Philipp legger i sine viner, er porteføljen av høykvalitetsvinmarker med å sette preget på Philipp Kuhns viner. De utgjør grunnlaget vinenes særegne profil og karakter. Det er den urgamle, robuste kalksteinen som gir Nord-pfalz sitt definerende bilde. Velkjente steder som Laumersheimers «Kirschgarten» og «Steinbuckel», Burgweg i Grosskarlbach, Kallstadt-lokasjonene «Saumagen» og Steinacker, samt den sjeldne «Schwarzer Herrgott» fra nærliggende Zellertal. Vinmarkene sammen med navnet Philipp Kuhn, står for tørr Riesling av høyeste kvalitet, samt rød og hvit Pinot!

Philipp Kuhn Steinbuckel Riesling Trocken GG 2019: Konsentrert og innbydende nese, epler, sitrus, florale hint, mineraler og hint av petro. Den er rik på smak, ung, fruktig med god syre, lang og tørr utgang. En utmerket ung GG med et meget godt potensiale.

Philipp Kuhn Riesling Trocken Tradition 2020: Klassisk og fin nese med epler, sitrus, hint av urter og mineraler. Den er fruktig på smak, tørr med god syre, lang og balansert utgang. En meget fin Riesling på den rimeligere siden, meget godt kjøp.

Aveleda er blant Portugals eldste, største og mest berømte vinprodusenter. Det er mye takket være denne produsenten at Vinho Verde har markert seg på verdenskartet. Vinen Casal Garcia er den mest kjente ambassadøren for Vinho Verde og eksporteres i dag over hele verden. Vinen lages og tappes på Quinta da Aveleda, vinprodusenten som har vært familieeid de siste 325 årene. Vinmarkene er på om lag 120 ha og huset er kjent for prisgunstige viner.

Aveleda Alvarinho 2021: Vinen har en fersk og fruktig nese, epler, sitrus, kalk og mineraler. På smak er den fruktig med en fin fylde og syre, sitter godt og tørt. En ung og fersk vin som er best nå, godt kjøp.

Península Vinicultores er en spansk vinvirksomhet som lager og markedsfører vin. Deres verdier er at viner skal være autentiske, bærekraftige og konkurransedyktige. Selve firmaet ligger i Madrid men de tar vare på vinmarker og vingårder i hele Nord-Spania og produserer viner som er spesifikke for hver eiendom. Hver vingård fokuserer på de druetyper og viner som er best velegnet i sin region og som representerer mest autentiske og bærekraftige viner. Deres prosjekt Vinos de Montaña gjør nytte av gamle, nesten glemte vinmarker primært i Sierre de Gredos, gjør de økonomisk bærekraftige for dyrkerne og unngår at de blir forlatt. Península Vinicultores tar hele prosessen på alvor og jobber iherdig for å levere det beste fra vinmarken til glasset.
Península Skin Contact: Den har en aromatisk nese, konsentrerte toner av hvit steinfrukt, appelsinskall, lett krydder og skallpreg. På smak er den fruktig med en fin fylde og syre, følger nesen, tørr og lang utgang. En tørr oransjevin med fin fylde og balanse, godt kjøp.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..