Et knippe meget spennende viner!

Annonselenke

I dag ser vi på noen superspennende viner! Og du, sjekk fargespennet da!

Krasna Hora Anna 2021 er en Pet Nat fra Tsjekkiske Krasna Hora, Anne er en hyllest til vinmaker Ondrej Dubas sin datter, 80% Riesling og 20% Sauvignon Blanc, 12% alkohol. Den har en fersk, frisk og fruktig nese med gule frukter, eple, sitrus, hint av urter. På smak er den fersk med god frukt og fylde, lang ettersmak med en fin struktur. Fersk og fruktig årgang, easygoing vin som drikkes godt nå, men også tåler noen år.
Krasna Hora Miya 2021 fra samme vinhus er produsert på 100% Zweigelt, også denne perlende. 12.5% alkohol. Innbydende nese med jordbær, mørke bær, lett krydder og urter. Den er lett funky på smak med godt skum, fruktig og juicy, rund utgang. En meget god rosa perlende vin.

Milan Nestarec Bum bum cha 2020 kommer også fra Tsjekkia, men den legendariske vinprodusenten Milan Nestarec. Perlende så klart, i følge Nestarec en rosè Pet Nat, produsert på Blaufränkisch 25%, Riesling 25%, Sauvignon Blanc 25%, Zweigelt 25%, 11% alkohol. Den er kompleks på nesen, lett funky, røde bær og frukter, urter. På smak er den fruktig med en fin syrestruktur, juicy, lang og kompleks utgang. EN meget flott Pet Nat med mange lag.

Kamara Pet’ Nat Rosé 2020: Fruktig og fin nese med hvit steinfrukt, sitrus, florale toner, hint av urter og hint av gjær. Den er fruktig også på smak, rund og lett sødmefull, fin syre og lette bittertoner i en lang utgang. En litt annerledes og halvtørr Pet Nat, fruktig og innsmigrende.

Magula Carboniq 2020 kommer fra det slovakiske vinhuset Magula, som jeg har planer om å besøke om to dager faktisk! Den er produsert på Blauer Portugiser 100%, 10.5% alkohol. Den har en innbydende nese med røde og mørke bær, lett urtepreg, florale toner og lett krydder. Den er saftig på smak, flott syrestruktur, fin konsentrasjon og en lang og tørr utgang. En juicy og meget god vin.
For flere naturlige sommerviner sjekk ut neste Vin&Brennevin som kommer i juni!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..