Flere bobler!

Annonselenke

Bobler, bobler, bobler!

Luis Pato Maria Gomes Bruto 2014 er en portugisisk musserende vin, produsenten Luis Pato var opprinnelig utdannet kjemiingeniør og hadde staket ut en helt annen kurs i livet før han tok overtok familieeiendommen på 62 hektar i 1980 når hans far gikk bort. Familen har vært druedyrkere siden 1800-tallet i Quinta do Ribeirinho i Portugal, men laget ikke vin under egen etikett før på 70-tallet. Etter at Luis Pato overtok ble målet tidlig satt, han ville lage vin som konkurrere med de beste vinene i Frankrike, inkludert musserende.
På Vinmonopolet står det at 95% av vinen er druen Maria Gomes, hva de siste 5% er vites ikke. Uansett har den en fruktig nese, epler, moden gul frukt, sitrus og florale toner. På smak er den også fruktig, rund med fin syre, konsentrert ettersmak. En flott portugiser på den musserende siden, tørr og smakfull.

Fra samme vinhus finner vi Luís Pato Informal 2015, her er druen 100% Baga. Vinen har en lett rustikk og spennende nese med mørke bær, røde frukter, urter, sitrus og krydder. Den er syrefrisk på smak, lett utviklet, noe sukkertøypreg, sitter godt og strukturert. En artig 7 år gammel portugisisk musserende vin.

Så drar vi til USA! Birichino Pétulant Naturel Malvasia Bianca 2020 er en Pet Nat fra California! Dette er en ren Malvasia, 8 gram sukker per liter og 12% alkohol. Kompleks nese med konsentrert frukt, eple, pære, florale toner, sitrus og et hint av urter. Den er fruktig og fyldig på smak, sjarmerende fedme balansert av god syre, tørr og lang utgang som sitter godt. En utrolig artig og unik Pet Nat, må smakes!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..