Gode gamle gin samt nyheter!

Annonselenke

I dag ser vi på noen gode gamle gin, men også noen spennende nyheter!

Harahorn Gin har blitt en gammel traver for alle gininteresserte i Norge, den får også stor oppmerksomhet utenlands! Det produseres kun 400 liter per gang, slik at produsenten har full kontroll over håndverksproduktet. Den har en innbydende og krydret aroma av einebær, sitrus, florale toner og andre krydder. Den er tørr men fyldig og balansert, den er utrolig smooth til å ha 46% alkohol, og har deilige kryddertoner som sitter lenge i munnen. En utrolig god gin både alene og i cocktails.

Harahorn Pink Gin er det ferskeste tilskuddet i familien og ble lansert den 3. mai i fjor, det blir spennende å se hvor høyt den når. Det er førsteklasses bringebær som gir denne rosa ginen farge og smak, i tillegg til einerbær, blåbær, rabarbra, tang, merian, 16 andre krydder og urter samt fersk sitronjuice.
Den har en elegant aroma og smak, ikke samme kommersielle og enkle sødme som mange av de andre rosa ginene på markedet. Den har et spennende urte- og krydderpreg i tillegg til den innbydende bringebær- og sitrussmaken som dominerer.
God alene på is, og utrolig spennende i en klassisk gin&tonic, bruk gjerne bringebær og sitron i glasset for å fremheve smakene!

Nyheten Geirr Angr Botanical Gin er et unikt samarbeid mellom Det Norske Brenneri i Grimstad og Geiranger Brenneri, som er under etablering. Det nye brenneriet i Geiranger bygges nå som en tilknytning til eksklusive Grande Fjord Hotel, og skal være et mikrodestilleri med sikte på å foredle gode lokale vekster og råvarer til ekte håndverksbrennevin. Det Norske Brenneri er Norges største håndverksbrenneri, og har mottatt en rekke internasjonale priser for sine ginog akevittprodukter. I Geirr Angr Botanical gin finnes en rekke lokale råvarer. I resepten finner du blant annet: bjørkeblader, koriander, geitrams, grønn kardemomme, hestehov, grønnmynte, irisrot og selvsagt einebær. Den har en spennende nese med et fint preg av løvskog, einer, urter, sitrus og krydder. På smak er den konsentrert, rike smaker som følger nesen, fyldig og nyansert. Et meget vellykket samarbeid mellom Det Norske Brenneri i Grimstad og Geiranger Brenneri.
Lyng Gin har fått en akevitt-søster, Lyng Premium Botanical Aquvait, i samme elegante stil, denne kom også på polet nå i mai. «Nyperoser. Mandarin. Ekte vaniljestang. En elegant og myk akevitt som passer like godt i rosehagen, på bryggekanten, som foran peisen med en god bok» skriver produsenten. Sval og elegant nese med innbydende toner av urter, lyng, skog, sitrus og florale toner. Den er kompleks på smak, har et fint preg av urter og krydder fra smaken, lang og litt varm utgang. En veldig smakfull og fin helårsakevitt, pluss for meget sympatisk pris!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..