Deilige naturlige godsaker

Annonselenke

Vi ser på flere lekre godsaker i naturlig stil i dag!

Vi begynner i Spania med Entre Vinyes Oníric Pet-Nat 2020! Maria Barrena er en driftig og særdeles dyktig jente. Sammen med Dani Sanches Nogue og broren Fernando Barrena lager hun økologisk sertifiserte viner i Navarra hos produsenten Azul y Garanza. Equilibri Natural er Marias eget prosjekt der hun sammen med sin mann Pep, lager høykvalitets-Cava og hvitvin fra svigerfars vinmarker i San Sadurni d´Anoia – rett utenfor Barcelona. Vinmarkene har gamle vinstokker, og kombinert med økologisk drift og lave avkastninger, er resultatet stramme, flotte og fokuserte viner.
Den har en innbydende nese med gule frukter, sitrus, hint av urter. På smak er den tørr og strukturert, god syre, lett funk og en lang og god ettersmak med urter og krydder. En god Pet Nat med flott struktur.

Entre Vinyes Oniric Brisat 2021 er en oransjevin produsert på Xarel·lo 75% og Parellada 25%. Spennende og kompleks nese, preg av moden sitrus, hvit steinfrukt, eple, mineraler og hint av røyk. Den er rik på smak, konsentrert, fyldig med god syre, lang og tørr utgang. En utrolig smakfull og fin oransjevin.

Vi hopper så til Frankrike med Barouillet Splash!. Barouillet fra Bergerac – Bare økologisk velstand i sør-vest. Chateau Barouillet driftes av Vincent Alexis, 8. generasjons vinmaker i familien. Siden 2010 har Vincent fått sertifisert alle sine 45 hektar med vinmark til økologisk, og jobber tett sammen med både sin far og bestefar i vinmarkene. Barouillet er lokalisert i Pomport, midt i Monbazillac- appellasjonen sør i Bergerac. Vinene produseres med biodynamisk tilnærming hvor man følger månefasene, og det eneste som tilsettes vinen er litt svovel ved tapping når det er behov.
Vinen har en fersk og fruktig nese med fine toner av eple, sitrus, florale hint. Den er fruktig også på smak, god syre, noe bittertoner i en lang og lett kompleks utgang. En saftig og tørr vin, matvennlig – vegetar.

Mother Rock Brutal! kommer fra Sør-Afrika, Mother Rock Wines ble etablert av Johan Meyer i 2014. Han ble raskt nominert som Young Gun of the Year og «Stompy» har siden det rangert som en av de mest spennende unge produsentene i Sør-Afrika. Stompy studerte i ung alder vinmaking ved universitetet i Stellenbosch, men så først virkelig lyset etter å ha møtt og jobbet med Tom Lubbe hos Matassa i Frankrike. Tom Lubbe sitt arbeid med enkeltvinmarker og erfaring fra vinproduksjon i Sør-Afrika sent på 1990-tallet inspirerte Johan til å produsere rene viner hvor mesteparten av arbeidet blir gjort i vinmarken. Han befester og beviser at han er posisjonen verdig gjennom sine pinot noir og chardonnay-baserte signaturviner og med prosjektet Mother Rock. Dette er viner hvor tilnærmingen er mer eksperimentell med en kombinasjon av skallkontakt og blandinger med forskjellige druer. Etter 4 år med slit og løfting av store steiner flyttet Johan og Anri inn på sin nye eiendom Plattenklip i 2019, og produserte sin første årgang i 2020 i sitt egne vineri. Øverst på Piketberg i den nordvestlige delen av Swartland har de nå plantet flere hektar med vinmark i tidligere upløyd mark, og alt arbeid er gjort for hånd for å beholde mest mulig oksygen og nitrogen tilstede i jorden… Fra disse vinmarkene vil det komme nye viner i tillegg til vinene som allerede er i produksjon.
Vinen har en spennende og kompleks nese med gule frukter, sitrus, eple og florale toner. Den er fruktig på smak med en fin fedme, god og balanserende syre, tørr og lang utgang med fine sitrustoner. En meget artig og god hvitvin, må smakes.
El Hombre Bala Albillo Real 2020 er en fatlagret spansk hvitvin fra Madrid, produsert på druen Albillo. Modnet 6 md. på lees i brukte fat, kun 4600 flasker. Vinene El Hombre Bala og Mujer Canon er et samarbeid mellom Uvas Felices og vinmakerne bak Commando G. Uvas Felices som har sitt utspring i Barcelonas største vinhandler lager viner sammen med utvalgte produsenter fra 8 ulike DOer i Spania.
Vinen har en frisk og fruktig nese med eple, sitrus, krydder og et deilig mineralpreg. Den er syrefrisk på smak, fruktig med fin konsentrasjon, lang og lett strukturert utgang. En mineralsk og smakfull vin, mye smak for pengene.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..