Diverse godsaker til sommerferien.

Annonselenke

Vi fortsetter i litt samme stil som i går med sommerviner, men med litt mer matvennlige og grillvennlige viner!

Vi begynner med Muga Blanco 2021! Bodegas Muga ble i 1932 grunnlagt av Isaac Muga. Han startet med en liten bakgårdsbutikk der produksjon og salg skjedde i samme lokale og bygde det som har blitt ett av Riojas mest anerkjente vinhus.
I dag er det barnebarna Emanuel, Juan og Jorge som driver Bodegas Muga. Gjennom kontinuerlig arbeid med å lage viner av høy kvalitet har familien satt en ny standard for Crianza, Reserva og Gran Reserva. Blant annet lagrer de vinene sine lenger enn de fleste. De har 3 dedikerte bøkkere som lager alt som brukes av fat til vinmakingen; inkludert store eikeliggere til gjæring av vinene. Vinhuset er tradisjonelt, men ikke fremmed for å ta i bruk ny teknologi.
De sverger likevel til gamle prinsipper som de har gode erfaringer med. Blant annet blir all vin klaret med eggehvite. I vinmarken jobber de økologisk uten kunstgjødsel og plantevernmidler. Druerester fra produksjonen blir til kompost og brukes som næring til vinplantene.
Vinhuset holder til i det nordlige Spania i distriktet Rioja Alta. Vineriet og kjelleren ligger ved området «Barrio de Estacion» rett utenfor byen Haro.
De eier 220 ha vinmark i Rioja Alta og har langtidsleie og kontroll med ytterligere 120 ha. Området er først og fremst kjent for rødvin men det produseres i økende grad også rosévin, hvitvin og musserende vin.
Vinen har en frisk og fruktig nese med epler, sitrus, mineraler og krydder på nesen. Den er fruktig med fin fylde og syre, tørr og lang utgang. Elegant og fint balansert vin.

I går så vi på en Pet Nat og oransjevin fra samme vinhus, i dag ser vi på Entre Vinyes Oníric Rosat 2021! Maria Barrena er en driftig og særdeles dyktig jente. Sammen med Dani Sanches Nogue og broren Fernando Barrena lager hun økologisk sertifiserte viner i Navarra hos produsenten Azul y Garanza. Equilibri Natural er Marias eget prosjekt der hun sammen med sin mann Pep, lager høykvalitets-Cava og hvitvin fra svigerfars vinmarker i San Sadurni d´Anoia – rett utenfor Barcelona. Vinmarkene har gamle vinstokker, og kombinert med økologisk drift og lave avkastninger, er resultatet stramme, flotte og fokuserte viner.
Innbydende nese med røde og mørke bær, fersken, sitrus og hint av urter. Den er fruktig og rund på smak, fin syre og struktur, lang og god utgang. En fin rosè som sitter godt, godt kjøp.

Zaccagnini Rosé kommer fra Abruzzoregionen i Italia, Cantina Zaccagnini ble grunnlagt av Marcello Zaccagnini i 1978. Den hardtarbeidende gründeren startet med en liten vinmark med montepulcianodruer og produserte sine første viner i et hjemmesnekret skur. I dag er eiendommen på mer enn 150 hektar der vinmarkene ligger på et høydedrag ved landsbyen Bolognano. I tillegg lager de vin på langtidsleide vinmarker.Concenzio Marulli er husets vinmaker og gjennom forskning på druenes utvikling gjennom vekstsesongen, planter mellom vinrankene, eksperimentell vinifikasjon og hvordan ulike fat påvirker vinen, har han funnet oppskriften på særpregede og fruktige viner med minimalt av inngripen. Parallelt har Marcello investert i det nyeste av teknologi. Tilsammen gjør dette at huset i dag lager autentiske viner av høy kvalitet, noe som også har gitt Zaccagnini ry som en av regionens ledende produsenter.
Vinen har en frisk og fin nese med røde frukter og bær, ung, florale hint, ferske frukter, sitrus og urter. Fruktig på smak, rund, fin syre, tørr og lang utgang med mineralske hint. En velbalansert og fin rosèvin til en god pris.
Lourens Proefkonyn Colombard er en oransjevin produsert på Colombard, 21 dagers skallkontakt, modning i to gamle 500-liters fat, ufiltrert. Franco Lourens – Top of the whole bunch! I serien «unge, lovende vinprodusenter i Sør-Afrika», er Franco Lourens på de fleste sin blokk fra 2017-årgangen. Etter å ha jobbet i flere år hos forskjellige vinprodusenter med ulik tilnærming til vinproduksjon, har Franco virkelig funnet sitt kall som assistenten til Chris Alheit. Filosofien er at arbeidet gjøres i vinmarken, og når druene kommer i kjelleren skal det gjøres minst mulig. Grepene som blitt tatt i vinmakingen er tydeligvis meget korrekte, for vinene viser en enorm eleganse og presisjon.
Kompleks og spennende nese, moden gul sitrusfrukt, urter, florale toner, hint av fat og mineraler. Den er fruktig og konsentrert på smak, god  syre, lang og tørr utgang med urter i ettersmaken. En strukturert og matvennlig oransjevin, mye vin for pengene!
Azul y Garanza Naturaleza Salvaje Clarete 2021 er en rødvin som kommer fra Navarra, Spania og er produsert på Garnacha 70% og Garnacha Blanca 30%. Azul y Garanza lager vin fra totalt 40 hektar vinmark spredt på forskjellige parseller lokalisert ved siden av ørkenområdet og naturreservatet Bardenas Reales i Navarra, i det nordlige Spaina. Med de ekstreme naturforholdene som dette ørkenområdet har, unikt for Navarra, lager Dani Sanches Nogue, Maria Barrena og Fernando Barrena sertifiserte økologisk vin av høy klasse – uten bruk av kjemiske midler verken i vinmark eller kjeller. Spesielt Maria og Dani har med sine store erfaringer fra både Spania, Frankrike, Australia, Argentina og Sør Afrika endelig funnet sin kurs og filosofi for hvordan de ønsker vinene deres skal være Tro mot sitt opphav. Det bør også nevnes at Dani lager vin i Montsant og Maria i Catalonia.
Innbydende nese med mørke bær, rød frukt, urter, krydder og blomster. Den er fruktig med fin konsentrasjon og syre, tørr og lang utgang. En spennende og fersk naturvin, saftig.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..