Nyheter og nye årganger fra OMA.

Annonselenke

OMA har noen fine viner til dere i sommer! Ole Martin Alfssen er en av mine favoritter når det kommer til såkalte «kjendisviner», han er kokk og har årevis med erfaring på hvordan å pare mat og vin, jeg er derfor aldri i tvil om at vinene passer til maten som er anbefalt eller at vinene er av god kvalitet.

To av vinene OMA lager kommer fra den kjente Østerrikske produsenten Loimer. Det var i fjor at Ole Martin lanserte Pet Nat for første gang, da i 2020 årgang. Nå er OMA Pet Nat 2021 ute i rykende fersk årgang. Druene (Grüner Veltliner 55% og Weissburgunder 45%) er utelukkende fra Loimers egne vinmarker som alle drives biodynamisk. Den har en frisk nese med epler, sitrus, florale toner og urter. På smak er den kremet med en fin mousse, godt balansert frukt og syre, lang og fruktig utgang med lette bittertoner. Fersk og fruktig Pet Nat, nok en vellykket årgang.

XIN OMA Rosé 2021 er en nyhet på Vinmonopolet i mai, den er produsert på Xynomavro og kommer fra Hellas. Ole Martin anbefaler å lufte denne for å få den til å skinne mest mulig, det gjelder for øvrig mange viner. Det skader ikke å helle de over i en karaffel om du har tid/ork. Den er fersk og fruktig på nesen med røde og mørke bær, rød frukt, florale toner og et mineralsk hint. Den er fruktig og fyldig på smak, rund med fin syre, sitter godt med en fin struktur i ettersmaken. En velbalansert og fin rosè, godt kjøp! Ypperlig til sommerens vegetar og sjømat på grillen.

Cideren til OMA er selvfølgelig norsk og fra Hardanger! OMA Gravenstein Sider er produsert på deilige Gravensteinepler og har 9% alkohol og 10 gram sukker per liter. Den har en flott nese med epler, skall og kjerne, sitrus og florale hint. På smak er den fruktig og fin med et deilig eplepreg, god syre, godt balansert ettersmak. En skikkelig god cider som fort kan bli en slager i sommer!

OMA Grüner 2021: Druene (Grüner Veltliner 90% (fra Loiserberg og Kogelberg i Kamptal) og 10 % Furmint) er utelukkende fra Loimers egne vinmarker. Håndplukket og spontangjæret i ståltanker med påfølgende malolaktisk gjæring, vinen tappes ufiltrert og ble tilsatt kun 5 mg sulfitt ved tapping.
«Dette er på mange måter en grønnere OMA. Dels det faktum at den er biodynamisk og i så måte representerer et grønt og bærekraftig valg under tilvirkning og fremstilling. Men også grønn i form at miljøsmart emballasje med lettvekts flaske som gir mindre utslipp ved transport» sier Ole Martin selv.
Den har fersk grønn frukt på nesen, epler, lime, hint av urter og mineraler. Den er fruktig også på smak, god syre, sitter godt og lett strukturert også her med et fint mineralpreg i ettersmak. En flott grønn, Grüner med et sjarmerende naturvinspreg, godt kjøp!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..