Villa Cavallo

Villa Cavallo 2009 er en vin jeg tilfeldigvis oppdaget på mitt lokale vinmonopol for en stund siden (nå er den ute i 2014-årgang), prisen var god og jeg følte for å smake noe nytt, så den ble med hjem.

Litt lite å finne om produsenten på nett, men litt om vinen finner jeg. Den består av håndplukkede druer (Merlot 20%, Sangiovese 80%) fra vinmarker i Capalbio sør i Maremma i Italia. Den lagres først 12 måneder på 5000 liters Slavonske botti grande før den får 12 måneder på brukte franske barriques. Etter ferdig modning på fat tappes vinene tilbake på ståltanker hvor den får ligge frem til skal tappes for salg.

Vinen har en fint utviklet nese med mørke bær, krydder, tørket frukt, mokka og urter. Den er frisk og fruktig med moden frukt, god syre, balanserte tanniner og en lang og tørr utgang. En 11 år gammel Toscaner som holder seg meget godt, kjøttvin, godt kjøp!

Det sykeste er at denne vinen og 2014-årgangen også finnes på boks, har du sett??

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..