Vi drar til Abruzzo!

Annonselenke

Jeg var i Abruzzo tidligere i juni, det kan dere lese mer om i neste Vin&Brennevin. Men vi skal se på et vinhus her først, og det fra en av topprodusentene i regionen, nemlig Valle Reale! De har både nydelige dyrere viner og noen meget gode kjøp..!
Dette er et 50ha stort vinhus drevet av Leonardo Pizzolo som begynte med 15 hektar og vinproduksjon som binæring…

Leonardos familie leide nemlig bort vinmarkene sine til en lokal bonde og solgte alt til det lokale kooperativet, de levde hovedsakelig på ørretavl! Men da Leo skulle ut i arbeidsverdenen bestemte han seg i 1998 for å produsere vin, det fikk han heldigvis lov til av familien. Vi er for øvrig i Popoli, en liten by nær Majellafjellet, hvor han også utvidet vinhuset med 10 hektar i 2000-2002, mens han kjøpte 25ha i Capestrano som ligger ved Gran Sassofjellet. De to fjellene er forresten de to høyeste i fjellkjeden Apenninene.
Ikke bare har de kjøpt vinmarker, de har også restaurert eldre vinmarker, inkludert vinhusets første CRU: San Calisto. Ikke bare er dette den beste vinmarken, den er også «faren» til alle de andre de har via stiklinger.
I tillegg til dette interessante historiske prosjektet har de også gått helt miljøvennlige.

Dette er de mest eksklusive vinene deres, enkeltvinmarksviner:

Valle Reale Vigna del Convento Montepulciano d’Abruzzo 2015: En innbydende og deilig nese, mørke bær, kirsebær, florale toner og krydder. Konsentrert smak med fin fylde, god syre og en lang utgang som sitter godt. En meget flott vin som allerede er 7 år, men som tåler 10 til!
Valle Reale Vigneto di Popoli 2011: Fruktig og konsentrert nese, kirsebær, krydder, urter og fat. Den er fruktig og fyldig på smak, god syre, lang ettersmak som sitter godt og lenge. En utrolig flott vin til en meget god pris!
Valle Reale Vigna di Capestrano Trebbiano d’Abruzzo 2018: Innbydende nese med gule frukter, tørket frukt, moden sitrus og et delikat fatpreg. Fruktig og fyldig på smak, god syre, lang ettersmak. En meget flott hvitvin!
Valle Reale Vigneto Sant’Eusanio Montepulciano d’Abruzzo 2015: Kompleks nese med mørke bær, skogsbær, krydder og fat. Den er rik på smak, konsentrert, god syre og struktur, lang og tørr utgang. En flott rødvin, godt kjøp.
Dette er den vanlige linjen deres, miljøvennlige og med en meget god pris.
Lupi Reali Trebbiano d’Abruzzo 2020: Vinen har en fersk og fruktig nese, epler, sitrus, florale toner og urter. Den er fruktig på smak, rund med en fin syre, lett bitt i utgangen. Meget godt billigkjøp!
Lupi Reali Montepulciano d’Abruzzo Organic 2020: Innbydende preg av kirsebær, mørke bær, skogsbær, krydder og urter. På smak er den bløt med god syre, saftig og lett strukturert utgang. Flott kjøp!
Lupi Reali Montepulciano d’Abruzzo 2020: Fruktig nese med mørke bær, urter, skogsbær og krydder. Den er fruktig og saftig på smak, tørr utgang. Også dette en flott billig-Abruzzo!
Passi Reali Appassimento 2021: Moden rød frukt på nesen, tørket frukt, mokka og sjokolade. Den er sødmefull og fruktig på smak, ok syre, rund utgang. En vin på den søtere siden, men ikke verst. Kosevin.

Produktene er tilsendt

3 kommentarer om “Vi drar til Abruzzo!

 1. Vi har i flere år kjøpt Lupi- reale Rød vin. Økologisk. Vi syntes vinen er like perfekt som du omtaler den.
  Imidlertid ble vi veldig skuffet over de flaskene vi kjøpte i desember 2022. Vinen var sur, smakte gjær, uferdig og besk.
  Etiketten var også endret. Før var det en vakker tegning av en ulv og det var også en fin historie på etiketten som skildret hvordan druene vokste i fjellene med lyden av ulvesang under stjernehimmelen. Vi savner like mye begge deler – den gode vinen og den fine etiketten! HVA HAR SKJEDD?? Den siste etiketten er med bilde av et usjarmerende ulvehode på den usmakelige vinen og manglende tekst om vinens tilblivelse og fine ulvehistorie. Har det kommet nye eiere av vingården?
  Vennlig hilsen
  Berit Lind
  Tlf 97549303
  Vargasvillmark@gmail.com

  Liker

  1. Hei!
   Det var leit å høre, jeg tok kontakt med importøren Collective wines og fikk dette svaret:
   «Takk for mailen. Det er viktig for oss å få slike tilbakemeldinger.
   Når det gjelder problemer med vin kan jeg bare beklager. Vinen skal ikke være slik. Jeg vil ta den videre med produsenten for å høre om årsaken og om det er flere tilfeller. Jeg kommer til å ta ut noen stikkprøver fra lager for a sjekke kvaliteten.
   Om kunden fortsatt har flasken kan de selvsagt returnere til Polet. Også om de kunne se om det står et lot nummer (L nr) vil det hjelpe meg å identifisere hvilken tapping det er snakk om.
   Mtp re-design har produsenten etter en grundig analyse og feedback fra fokus grupper etc, valgt å kjøre en oppdatering. Den skal gi en freshere utseende som appellerer til et bredere publikum. Vi fikk en del negative kommentarer om forrige ulven og håper at tegningen gir en mykere assossiasjoner.»

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..