Fire fine i ny årgang til sommermaten.

Annonselenker

Her er fire fine viner som passer til hver sin sommermat… Tipsene får du selvfølgelig av Vinhøna!

Icardi Barbaresco Starderi 2017 kommer fra vinhuset Az. Ag. Icardi som ble etablert i 1914, nær landsbyen Castiglione Tinella. Her ligger det idyllisk til mellom Langhe and Monferrato. Frem til midten av 60-tallet solgte de druene sine, men fant da ut at de ville forsøke å lage viner selv. I dag har de økt vinmarsarealet sitt til hele 75 hektar, ikke helt ubetydelig i Piemonteregionen hvor en halv hektar kan koste 1 million euro. De fokuserer på økologisk og biodynamisk vindyrking og har etter hvert blitt kjent for de miljøvennlige vinene sine. De har en spesiell stil med veldig fruktige og friske viner, alle like forskjellige som de forskjellige vinmarkene de kommer fra.
Den har røde frukter og mørke bær på nesen, lett krydder, jordsmonn og fat. Den er rund og fruktig med god syre og fine tanniner i en lang ettersmak. En balansert Barbaresco med fin struktur og fatpreg. Denne drikker du til biff, grillet storfe, lam og vilt.

Det er familien Brunel som står bak denne rødvinen, de holder liv i den gamle négoce-tradisjonen på en utrolig god måte hvor de kjøper inn de beste vinene fra områdene i Rhône og blender og lagrer vinene selv før salg.
Robert Bunel jobber med de aller beste produsentene og selger vinen sin i de karakteristiske Gardin spesialflaskene.
Brunel de la Gardine Le Petit Maxime har en fruktig og bærpreget nese, mørke bær, krydder, hint av støv. Den er fruktig og overraskende konsentrert, god syre, tørr og lang utgang som sitter godt. En flott allrounder til en meget god pris, går til alt fra storfe til ost.

Albert Belle ventet lenge med den viktige avgjørelsen. Først midt i sitt femtiende år – i 1989 – besluttet han å bryte de lange (siden 1933) forretningsmessige båndene til det lokale kooperativet Tain Co-opérative for å starte vinproduksjon i full skala med utgangspunkt i egne druer og ikke minst egne ideer.

1990 er den første årgangen som ble produsert under egen etikett. Siden den gangen har utviklingen bare gått én vei, vinene er blitt bedre og bedre fra det ene året til det neste i takt med stigningen i læringskurven og de voksende ambisjonene. Avlingene er redusert og fatbruken er også moderert i forhold til oppstarten i 1990. I tillegg er det vitikulturelle arbeidet kraftig oppgradert med større vekt på økologisk landbruk. Bruken av kjemikalier og plantevernmidler går mot null i domainets vinmarker, i dag benyttes kun dyregjødsel og planterester i vinmarkene.

I dag er det den eldste sønnen Philippe som driver domainet med god hjelp fra broren Jean-Claude, sistnevnte jobber i tillegg med fruktproduksjon og driver videre en vinplanteskole. Faren er heller ikke langt unna; han betrakter seg selv som halvt pensjonert. Albert Belle er litt av en urkraft; sterk som en okse og en mann med meget bestemte oppfatninger. Det blir neppe særlig lett å holde ham unna produksjonslokalene i de kommende årene. Han har advart sønnene om at han ennå ikke betrakter seg om helt pensjonert, han pleier å holde det han lover.

Dom. Belle Crozes-Hermitage Les Pierrelles kom på polet i fjor høst, kommer også i 150cl. Denne vinen er produsert på 100% Syrah. Fin nese med mørke bær, røde frukter, krydder, pepper og urter. På smak er den fruktig, fyldig, god syre, lang og tørr utgang. En godt balansert vin, leskende med fine tanniner. Flott til krydret grillmat, gjerne storfe, lam etc.

Deux Roches Plants du Carre Mâcon-Villages 2020 er perfekt til sommerens fisk og sjømat (prøv til griller kreps og hummer), samt salater og grønnsaker! Produsenten heter Collovray & Terrier og vinhuset ble etablert for hundre år siden av Joanny Collovray. Med et sterkt fokus på terroir i Solutre og Vergisson i Burgund har de lenge vært kjent som gode kjøpe i Norge pga. kvalitet og pris.
30% av vinen har ligget 8 måneder på fat,  den har 13% alkohol.
Vinen har en fin og innbydende nese med gul frukt, sitrus, hint av smør og fat. Den er rund og fruktig på smak, lett fedme og fin syre, lang utgang som sitter godt. En rund og fin vin, fortsatt et meget godt kjøp!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..