Klassikeren fra Rioja ute i ny årgang!

Annonselenke

…Og det en meget bra en! Faustino I Gran Reserva 2011:

Noen ganger er det langt mellom de gode årgangene i verdens beste vinregioner, andre ganger kommer de i par. Utmerkede tvilling-årganger kaller man fenomenet, og i 2010 og 2011 slo dette til i Rioja. 2011 ble, som i 2010, vurdert som en utmerket årgang – med 5 av 5 stjerner. Dette har bare skjedd 14 ganger i DOCa Riojas historie siden systemet ble innført i 1925. Riojas kontrollorgan kom til denne konklusjonen etter å ha smakt 3 987 ulike viner. 2011 var en nær perfekt årgang, med fantastisk modning på druene og det laveste sykdomspresset man noen gang har sett. Grunnet lite nedbør ble det beskjedent utbytte, men altså topp kvalitet.
Faustino I Gran Reserva er en klassisk Rioja-blanding, med Tempranillo, Graciano og Mazuelo fra Oyón – druer fra én enkelt vingård i Rioja Alavesa. Vinen er modnet 26 måneder på fat; et år på franske og et år på amerikanske eikefat. Dette bidrar til vinens utvikling og gir spennende aroma fra fatene. Etter tapping på flaske blir vinen modnet i kjelleren hos Faustino til den nå er klar, over et ti-år etter innhøstningen. Vinen kan drikkes nå, eller lagres i flere tiår fremover.

Bodegas Faustino er en familieeid og familiedrevet produsent i Rioja og ble grunnlagt i 1861.
Faustino var fornavnet til bestefaren til José Miguel Martinez Zabala, som er 4. generasjons eier av Grupo Faustino. Vinselskapet eier 650 hektar land beplantet med vinstokker og er dermed den vinprodusenten i Rioja som eier desidert mest vinmark.
Denne tilgangen til egenproduserte druer av meget høy kvalitet gjør at Faustino er den udiskutable leder i det norske markedet for Reserva- og Gran Reserva-viner.

Vinen har en innbydende og lett moden aroma av mørke bær, tørket frukt, noe florale toner, krydder og den karakteristiske eiken. Den er fyldig med rik frukt, rund i kantene med en flott balanse, syren er fin, det samme med tanninene. Mørk og moden frukt som på nesen og en lang og nydelig ettersmak. Klassiker!

 

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..