Le Ragnaie Rosso di Montalcino 2016

Jeg fikk 6 flasker Le Ragnaie Rosso di Montalcino 2016 på bursdagen min av min kjære for to år siden, han ville kjøpe en vin vi kunne ta en av i året og følge utviklingen på. Et godt kjøp og et godt gavetips til den vininteresserte!

Om vinhuset:
Le Ragnaie besitter 28 hektar med eiendom i Montalcino, hvor det dyrkes druer og oliventrær. Vinmarkene er delt opp i tre distinkte parseller i Montalcino som gir Ragnaie mulighet til å produsere tre ulike terroir av Brunello:
1. Le Ragnaie: Vinmarkene er lokalisert i sentralsonen av Montalcino og her nyter vinstokkene av den høyeste plasseringen av noen marker i området( fra 530-600 moh med en sørvestlig eksponering).
Selve Ragnaie består av 4 ulike marker Vigna del Lago, Vigna Fonte, Vigna Cappuccini og Vigna Vecchia (V. V.)
2. Petroso: Vinmarkene er lokalisert ved Scarnacuoia veien rett nedenfor for landsbyen Montalcino, som er en del av den eldste vinmarkssonen i området. Her ligger markene på 380 moh og er omgitt av eikeskog.
3. Castelnuovo dell’Abate: Vinmarkene er lokalisert i den sørlige delen av Montalcino, plassert i front av Amiata fjellet. Ragnaie drives av ekteparet Riccardo og Jennifer Campinoti som på relativt kort tid har løftet eiendommen opp på toppsjiktet i Montalcino. Ragnaie driver etter økologiske og delvis biodynamiske prinsipper og er i dag sertifisert økologisk.

Om Vinen:
Druene (Sangiovese) er håndhøstet, avstilket og presset, gjæret i sement med ca 25 dager maserasjon, modning i 25 og 50 hl slavonske eikefat i 24 mnd. 2016 er første økologiske årgang – selv om de har vært sertifisert i markene siden 2009.

Innbydende nese med mørke bær, kirsebær, krydder, urter og et elegant hint av fat. Den er ung og fruktig på smak, god fylde, syre og tanniner, sitter godt og lenge i munnen. En flott rosso jeg gleder meg til å smake de neste 5 årene!

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..