Litt diverse til sommerferie.

Annnonselenke

Vi ser på litt diverse i dag!

La oss begynne med en flott BiB som passer til det meste i sommer: Von Buhl Riesling Trocken: Den er fruktig neser med epler, sitrus, hint av hvit steinfrukt og mineraler. Den er fruktig på smak med god syre, rund, tørr og lang utgang. En tørr og konsentrert vin, versatil!

Nok en tysker, denne på flaske: Domdechant Werner Hochheim Riesling Classic 2020 kom på polet tidligere i år, Domdechant Werner er en av Tysklands ledende Riesling-produsenter med verdensomspennende anerkjennelse siden 1780 – nå i syvende og åttende generasjon – eiendom til familien, i dag eid av Dr. Franz Michel. Vinene eksporteres globalt til mer enn 20 land.
Veldig fruktig nese med et fint eplepreg, sitrus, florale hint og mineraler. Den er fruktig på smak, god syre, rund, sitter godt. En smakfull og fyldig vin, meget godt kjøp.

Cossetti Barbera d’Asti La Vigna Vecchia 2018 er et eksempel på en god rødvin som passer til mye forskjellig, den har også litt alder. Dette italienske vinhuset har en 125 år lang historie, Cossetti ble etablert i 1891. Det drives i dag av den talentfulle Clementina Cossetti, sammen med moren Mariaemma og søsteren Giulia. De er selvfølgelig ikke alene om å produsere vinen, de har et godt nettverk med proffe vinfolk som samarbeider om å lage vin på vingården i Piemonte.
Vinen har en delikat nese med røde og mørke bær, den har et lett preg av jordlige toner og tre, hint av urter. Den er relativt fyldig og godt balansert på smak, har fine tanniner som gjør at den sitter godt i munnen. En flott barbera, godt kjøp!

La Rosa Rosé er en rosè fra Sicilia, I 2009 så startet Stefano Girelli (italiensk) og Peter Kosten (nederlandsk) vinfirmaet The Wine People. Etter å ha jobbet sammen i mange år hos den ledende italienske produsenten Casa Girelli, hadde de skapt seg erfaringer fra alle aspekter av vinhandelen og i alle de største markeder i verden. Visjonen deres var å skape en virksomhet som kunne levere en annen type service til kjøperen. The Wine people har full kontroll over hele produksjonsprosessen fra vinfremstilling av deres egen høyt talentfulle vinmaker Stefano Chioccioli til å bygge en fullverdig strategi for hvert produkt. Bærekraft og kvalitet på produktet er sentralt i alt de gjør.
Den har en frisk og fruktig nese, røde og mørke bær, florale toner, hint av krydder. Den er fruktig også på smak, ok syre, sitter godt. Litt enkel men matvennlig rosè.

 

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..