Crudo Catarratto Zibibbo

Annonselenke

Crudo Catarratto Zibibbo ble lansert i testutvalget i januar, en hvitvin fra Italia på BiB til en god pris som jeg tror mange allerede har blitt glad i!

Vinen er fra Sicilia, er økologisk og er produsert på den lokale druen Zibibbo (også kjent som muscat d’alexandrie) 75% og Catarratto 25%. 12.5% alkohol og rett i underkant av 15 gram sukker per liter.

Navnet Crudo er inspirert av det sicilianske kjøkkenet. Blekksprut har vært et viktig element i siciliansk sjømat siden antikken og spises både rå og røkt, kokt og stekt. Den vulkanske steinkysten rundt Sicilia huser en stor forekomst av blekksprut. Den vulkanske jorda på øya gir i tillegg utsøkte druetyper som Catarratto, Zibibbo og Nero D’Avola som gir fruktige viner. I dag er blekksprut trendy også i det internasjonale kjøkkenet, tilberedt på forskjellige måter. Marinert eller som sjømat-carpaccio er populært.  Det vil si nesten rått, eller på italiensk «Crudo«. Definisjonen av «crudo» er rå, ren eller frisk.


Vinen har en aromatisk og innbydende aroma av tropisk frukt, pære, litt florale toner og sitrus. Den har fin fruktsødme med tropisk frukt, blomster og lime. En litt sødmefull og enkel vin som er fin i solveggen nå som vi er inne i juli!
Husk og avkjøl den godt pga. sukkerinnholdet!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..