To spanske Pet Nat!

Annnonselenke

I dag ser vi på to fine spanske Pet Nat til i sommer!

Vinene kommer fra en produsent i Spania vi har sett på flere viner fra, og når jeg tenker over det så har også de imponert meg! Dominio de Punctum er et vinhus lokalisert i Las Pedroñeras, i vinregionen La Mancha (DO). De produserer kun organiske og biodynamiske viner (siden 2008) og er således et godt forbilde for mange vinhus. Og det er ikke små arealer med miljøvennlige vinmarker de har heller, hele 200 hektar med vinstokker er Fernandezfamilien eiere av.
Vinhuset er den produsenten i Europa som produserer kun økologiske viner som har vunnet flest priser!

Methode ancestrale: Økologisk dyrkede vindruer fra høytliggende, biodynamiske vinmarker i La Mancha innhøstes manuelt og bringes til kjelleren i små kasser. Druene mykpresses, og gjæringen avbrytes før fullendt. Kun naturgjær benyttes. Vinen overføres så til flaske, hvor den lukkes med kronekapsel, temperaturen økes noe og gjæringer avsluttes – derav den perlende strukturen.

Lanzado Cloudy Rosé Pet’ Nat (Bobal 50%, Garnacha 50%, 13% alkohol): Den har en nese med røde og mørke bær, hint av krydder og gjær. På smak er den syrefrisk, lett bitter, tørr utgang. En noe bitter Pet Nat, mangler litt frukt, skal følge den i flere årganger!

Lanzado White Pet’ Nat (Viognier 50%, Viura 50%, 13% alkohol): Frisk og floral nese, epler, sitrus, melon og gjær. Den er smakfull, god mousse, fruktig med god syre, tørr utgang som sitter godt.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..