Vinanbefalinger til grillmaten!

Annnonselenker

Vi anbefaler vin til sommerens grillmat:

Vi begynner med Ken Forrester Pinotage! Det Sør-Afrikanske vinhuset er relativt nytt i Norge men det har derimot en lang historie i opprinnelseslandet.
Den originale vingården ble grunnlagt så tidlig som 10 år etter Stellenbosh og kan i dag fremvise prisvinnende viner.
Vinen har en ung og frisk aroma, deilige bærtoner med solbær, kirsebær, plommer og jordbær, florale toner og krydder. Den er saftig og bløt på smak, har godt integrerte tanniner, god syre og en veldig fin, ung fruktighet. En lang og krydret ettersmak gir den en god balanse. Meget godt kjøp. Drikk til tapas, lette kjøttretter og ost.

 

Fenocchio Langhe Nebbiolo 2019 er også ute i 2020-årgang, Giacomo Fenocchio ble grunnlagt i 1864 og har vært et familiehus helt fra starten. I dag blir det drevet av femte generasjon. Vingårdene og huset har bena i Barolo og har tilgang til 12 hektar. Hjertet ligger i tradisjonell vinmaking, og tradisjon er viktig når man lager vin i tråd med skikker som blir videreført fra far til sønn. Stilen på vinene er svært klassisk, og det er ikke mye som har forandret seg over tid. Her har de tro på det klassiske håndverket, og derfor blir nye teknikker og trender valgt bort. Det er viktig å bevare identiteten som ligger i bedriften.– Kjærligheten til opprinnelsesstedet og respekten for tradisjoner som har skapt terroiret i Piemonte, er noe spesielt. Det er grunnleggende prinsipper som inspirerer arbeidet i dette området, sier Claudio Fenocchio, vinmaker og eier.
Vinen har en intens og kompleks nese, innbydende frukt, florale toner, rød frukt og krydder. Den er fruktig og rik på smak, god syre, tørre tanniner i en lang utgang. En klassisk og rik Langhe Nebbiolo, meget godt kjøp. Langhe Nebbiolo er versatil i matveien, her kan man pare både tyngre kjøtt med storfe, men også fjærkre og svin.
Blend No° 5 Winemaker’s Edition 2019 er en rødvin fra Languedoc produsert på 65% Shiraz, 25% Carignan og 10% Grenache. 14% alkohol. Den har en fruktig og innbydende nese, mørke bær, skogsbær, bjørnebær, florale hint, krydder og vanilje. Den er fruktig og fyldig med fin syre, strukturert og lang ettersmak. En godt balansert og meget god vin til en super pris, godt kjøp! Passer til litt tyngre grillmat, gjerne storfe og vilt.

Masi Tupungato er navnet på Masis Argentinske prosjekt og La Arboleda Masi Tupungato ligger ved Tupungato i Mendozaregionen.
Rundt den 140 hektar store eiendommen bestående av mye vulkansk jordsmonn har de 11 små åser, et stort spektrum av ulike dyre- og plantearter samt insekter, noen vil kalle det en oase av biologisk mangfold.
Her har de blandet Argentinsk natur og Italiensk stil; Malbec, Torrontés, Pinot Grigio og Corvina, alt økologisk såklart. Vinene fra Tupungato er produsert på den Italienske appassimento-metoden med tørkede druer. I Masi Passo Doble 2019 (bestående av 85% Malbec og 15% Corvina) er det Corvinadruene som er lett tørket.
Masi Passo Doble 2020: Vinen har en spennende og innbydende aroma av mørke bær, kirsebær, skogsbær, tørket frukt og krydder. Den er rik og ganske fyldig, rund med god frukt og tydelige tanniner. Lang og varm ettersmak som sitter godt. En godt balansert og deilig vin, meget godt kjøp! Versatil til mat!

Nederburg The Winemasters Cinsault Pinotage 2021 er som BiB`en fra Sør-Afrika. Det er dog en blend av 80% Cinsault og 20% Pinotage. Denne kom på polet i mars. Den har en litt umoden stil med mørke bær, urter, florale hint og krydder. Den er fruktig og frisk på smak, litt enkel men tørr utgang. Matvennlig billigvin, passer til rødt kjøtt og grillpølse.

Fredag Rødvin 2020 har blitt en klassiker på vinmonopolet, dette er faktisk Norges mest solgte franske rødvin! For de som ikke kjenner til den kommer den i en praktisk PET-flaske, perfekt til å ta med seg på tur! Rhone Rive Gauche ligger i vakre Caromb i Rhone.Dette kvalitetskooperativet ble grunnlagt 1928 og er spesialisert på vin fra appellasjoner som Vaucluse og Ventoux i sør-Rhone. Vinmakeren heter Julien Defaix, og han har mastergrad i agrikultur og ønologi fra Montpellier og har laget vin i Champagne, New Zealand og Argentina. Husets filosofi er: “Let’s just make wine which people like to drink and to share. A glass of wine from south of France with friends or family is like a sunshine in your heart!”
Vinen har en fruktig nese med preg av røde og mørke bær, skogsbær, litt jordlige toner og hint av krydder. Den er bløt og vennlig på smak, rund og fin fruktighet med snille tanniner, grei friskhet og en godt balansert utgang.
Super turvin til en god pris, passer til alt fra grillpølse til biff.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..